Alle Doesburgers kunnen binnenkort meedoen met het straatkegeltoernooi in het nieuwe kegelcentrum in Doesburg. In april worden de voorrondes gehouden waarbij teams uit straten, verenigingen of andere organisaties zich kunnen plaatsen voor de finale een week later.


Nu Doesburg weer over een kegelcentrum beschikt is de commissie Straatkegelen van de Stichting Kegelsport Doesburg 2007 weer hun activiteiten gestart om ook het jaarlijkse straatkegelen opnieuw in 2012 te organiseren.


In het nieuwe kegelcentrum Doesborgh aan Den Helder in Doesburg worden op zaterdag 14 en zondag 15 april de voorrondes gespeeld. De finale is op zaterdag 21 april.


Aan dit evenement mogen teams deelnemen uit Doesburg en omgeving. Ze bestaan uit dames en heren en/of gemengd uit een straat, woonwijk of vereniging. Elk team bestaat uit 4 personen en mag maximaal één kegelaar of kegelaarster in hun midden hebben. Men mag met een onbeperkt aantal teams inschrijven.


Het Straatkegeltoernooi in Doesburg is voor het eerst gespeeld bij de viering van het 750 jarig bestaan van de stadsrechten in Doesburg in het jaar 1987. Alleen deze activiteit is tot en met 2007 elk jaar opnieuw gehouden in de Commanderije. Het zal nu in het nieuwe kegelcentrum Doesborgh voor de 22e keer worden gespeeld met de naam “ Straatkegelltoernooi Doesburg 775 “.


Men kan inschrijven en inlichtingen verkrijgen bij de volgende adressen via kegeltoernooi.doesburg@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. De inschrijving sluit op donderdag 12 april. De organisatie vraagt om bij opgave ook de voorkeursdag (zaterdagavond 14 april of zondag 15 april) te vermelden.


Zie ook:
Kegelcentrum Doesborgh officieel geopend