‘Geld lenen om rioolkosten te betalen valt duurder uit’

GroenLinks in Doesburg vindt de keuze om verhoging van rioolheffing uit te stellen maar niets. GroenLinks stelt dat de keuze van de raad om nu niet te verhogen uiteindelijk duurder uitvalt. Op korte termijn zal er volgens GroenLinks geld moeten worden geleend om het uitstellen van tariefsverhoging te bekostigen.


Op haar website stelt GroenLinks dat Doesburg na circa tien jaar duurder uit is. GroenLinks wilde gaan voor een middenweg waarbij tariefstijging op korte termijn beperkt zou blijven en zodat we op lange termijn niet duurder uit gaan zijn, aldus GroenLinks.


De raad heeft ervoor gekozen om de rioolheffing tot 2014 niet te verhogen. Op korte termijn wordt er volgens GroenLinks geld geleend om de tariefstijging beperkt te houden. Het geleende geld moet uiteindelijk worden terugbetaald, waardoor we met zijn allen uiteindelijk duurder uit zijn, aldus GroenLinks.


Aanvankelijk wilde het college vanaf het komend jaar de rioolheffing flink opschroeven, maar de collegepartijen Stadspartij, SP en D66 vonden dit geen goed plan. Nu is afgesproken dat de stijging van rioolheffing pas vanaf 2015 wordt ingevoerd.


1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Mooi item bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014:wat staat er te gebeuren met de voorjaarsbegroting dan!mag ik effe afrekenen?Wie durft dat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑