Burgemeester Kees Luesink van Doesburg verwacht dat er over drie à vier weken een debat volgt over het onderzoek naar de wijkrenovatie van Noordelijk Molenveld. Onlangs is onderzoek gedaan naar de overschrijding van tijd en geld tijdens de renovatiewerkzaamheden in de wijk.


Luesink liet recent aan DoesburgDirect.nl weten dat hij ‘over drie à vier weken’ een debat over de onderzoeksresultaten verwacht. Hij sprak daarbij de wens uit vooral naar de toekomst te kijken.


‘Ik verwacht een goed gesprek. Dit zijn processen waarin je terugkijkt. Terugkijken is altijd makkelijk. De moeilijkheid van het besturen is om juist vooruit te kijken. Dat vraagt om moedige, krachtige bestuurders’, aldus Luesink.


Luesink vervolgt: ‘De gemeenteraad is terecht heel onrustig geworden en heeft zorgen uitgesproken over het beschikbare bedrag. Vervolgens heeft met het vertrouwen in betreffende wethouder verloren. Ingrijpende processen in het bestuur waar ik van zucht’.


Eind vorig jaar kreeg wethouder Frans Hofman (D66) een Motie van Wantrouwen aan de broek. Met een minimaal verschil overleefde Hofman die motie. Wel is daarbij afgesproken dat er een onderzoek komt naar het overschrijden van tijd en geld tijdens de wijkwerkzaamheden.