‘Topwielrenner Robert Gesink breekt been in Doesburg’

De onfortuinlijke val van topwielrenner Robert Gesink waarbij hij zijn been brak, vond plaats in Doesburg. Zondagmiddag 18 september om omstreeks half vijf ging Rabobankrenner Gesink hard onderuit op de plek waar de Meipoortstraat overgaat in de Kraakselaan, op nog geen 150 meter afstand van het Rabobankgebouw in Doesburg.


Ooggetuigen melden de val van Gesink in Doesburg. Op Twitter laat @gerbie19 weten dat het precies gebeurde op de splitsing van de Meipoortstraat en de Meipoortwal. Op die plek gaat de weg over in de Kraakselaan. Gesink zou alleen zijn geweest en bezig zijn met een training. Wielrenblogger @dirque laat desgevraagd weten dat Gesink de hele dag op de Posbank had getraind en op de terugweg was naar zijn woonplaats Aalten.


112meldingen.nl schrijft dat om 16.32 uur een ambulance moet uitrukken naar Meipoort in Doesburg. Om 16.40 uur wordt gesproken over Meipoortwal/Meipoort. Voor beide meldingen geldt urgentie ‘hoog’.


Na de val is Gesink overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem. Daar werd geconstateerd dat het om een beenbreuk ging. Vanuit Doetinchem is hij overgebracht naar Amersfoort waar hij is geopereerd.


Pas de komende dagen zal er meer bekend worden over de revalidatie en de duur daarvan, maar vast staat dat de renner dit jaar niet meer in actie komt. Zo laat Rabosport.nl weten. Persvoorlichter Luuc Eisinga laat maandagochtend op Twitter weten dat de operatie succesvol is uitgevoerd en dat er een metalen pin is geplaatst. Gesink moet naar verwachting nog een paar dagen in het ziekenhuis verblijven.

3 reacties

 1. remco

  Dus het wk kan hij op z’n buik schrijven…
  Wat deed hij in Doesburg eigenlijk? Woont hij in de buurt?

 2. Richard Kok

  @Remco
  Hij woont in Aalten. Was aan het trainen en het zal me niets verbazen dat hij even een ‘rondje Posbank’ heeft gedaan. Vanuit Aalten naar de Posbank gaat namelijk via Doesburg.

 3. Rokus

  D’r zit daar een (flauwe) verkeersdrempel in de overgang van kraakselaan naar meipoortwal. Daar lag hij op.
  Drempel + natheid + hoge snelheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑