De organisatie van de Beinum RUN heeft het parcours bekend gemaakt waarlangs de eerste hardloopwedstrijd voor inwoners van de Beinum op zaterdag 24 september plaatsvindt. De route gaat met name ‘om de wijk heen’ en voert zowel door het oude deel als het nieuwste deel van nieuwbouwwijk. Start en finish is bij DekaMarkt in het centrum van de wijk. Van daaruit gaat de route langs Koldeweij richting het fietspad over de dijk. Vervolgens moeten de lopers langs de Didamseweg en gaan we de Angerloseweg op. Vervolgens gaat de route via De Kilder langs de nieuwe te bouwen huizen. Daarna via Campstede en Bingerdenseweg weer terug naar de DekaMarkt.


Wijkraad Beinum, die de hardloopwedstrijd organiseert, merkt op dat de route zo is gekozen dat er geen straten hoeven worden afgezet. Op twee punten in het parcours moet op de Bingerdenseweg worden overgestoken. Daar zullen vrijwilligers staan om de lopers te helpen met oversteken.


De Beinum RUN start om 10.00 uur. Vanaf 09.45 uur kunnen lopers zich melden. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Nationale Burendag. Bij dit jaarlijkse wijkfeest worden wijkbewoners uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Op de parkeerplaats bij DekaMarkt vindt sport en spel plaats. Ook in sporthal Beumerskamp is het een en ander te doen.


Tussen de middag wordt de wijk getrakteerd op een lekkere lunch en zal een draaiorgel uit 1923 muziek ten gehore brengen. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of ook een draai geven aan het orgel.


Daags na de Beinum RUN start het tennistoernooi om de Beinum CUP. De organisatie hiervan is in handen van Tennisvereniging Doesburg en Wijkraad Beinum. Zes teamcaptains uit de gelederen van de tennisvereniging hebben een team samengesteld van niet-leden uit de wijk Beinum. Op drie zondag ochtenden zal beslist worden wie naar huis gaat met de velbegeerde Beinum-CUP.


Zie ook:
Beinum-RUN nieuwe hardloopwedstrijd voor Beinum