Omdat Scouting Nederland in 2010 besloot om de Kabouters verder te laten gaan als Welpen, zijn afgelopen zaterdag de Kabouters van Isala Groep Scouting Doesburg verhuisd. Ze beleven hun avonturen niet langer in het land Bambilië, maar gaan verder als Welpen Meiden in de minstens zo spannende jungle.


Al jaren lang beleefden de Doesburgse scoutingmeiden van 7 tot en met jaar hun avonturen in Bambilië. Iedere zaterdagochtend bezochten ze dit fictieve land om in verschillende dorpjes allerlei activiteiten uit te voeren.


Van speurtochten tot koken, van knutselen tot vlotvaren. De activiteiten van de Welpen Meiden veranderen niet, alleen het thema waarin alles zich afspeelt wel; de opkomsten krijgen vanaf nu een jungle-tintje.


De verhuizing
Het was niet niks voor de kabouters om te verhuizen. Ze hebben er een weekend de tijd voor genomen. Vrijdagavond verzamelden ze in Bambilië. Daar hebben ze hun spullen gepakt en zijn vertrokken, bepakt en bezakt op weg naar de Jungle.


De dieren in de jungle waren erg nieuwsgierig naar de nieuwe inwoonsters. Met wat spelletjes en testjes ontdekten de dieren dat de meiden prima geschikt waren voor in de jungle.


Zaterdagmiddag werd het nieuwe lokaal van de meiden geopend. In aanwezigheid van onder meer leiding en ouders maakten de Welpen Meiden papieren muur stuk. Daarna konden ze hun vernieuwde lokaal bekijken. Een daar was genoeg te zien, vooral van de grote muurschildering met alle bekende junglefiguren waren de meiden onder de indruk.


Voortaan zijn de Welpen Meiden elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in de jungle te vinden. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in clubgebouw ‘De Knoop’ aan de Panovenweg 1 in Doesburg. De jongens heten vanaf nu Welpen Jongens en hebben net als de Welpen Meiden ook hun opkomst op zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur. De groepen blijven wel gescheiden.