‘Winkelleegstand in Doesburg neemt in 2011 verder af’

Het aantal leegstaande winkelpanden in het centrum van Doesburg neemt in 2011 verder af. Dat voorspelt de stadsmanager van Doesburg, Bart van Rooij. Vorig jaar daalde het aantal leegstaande panden al van twintig in 2009 tot twaalf in november 2010. Van Rooij schrijft de verdere afname toe aan nieuw enthousiasme bij de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) en meer belangstelling van vooral jonge ondernemers.


‘Ondanks de recessie bespeur ik enthousiasme en nieuw elan. Het enthousiasme en de uitstraling bij DOV zorgt er voor dat mensen sneller zeggen “hier wil ik bijhoren”. Denk bijvoorbeeld aan de fraaie, uniforme verlichtingen in de winkelstraten. Dat ziet een aspirant ondernemer ook’, aldus Van Rooij.


Van Rooij noemt DOV als een van de belangrijke factoren in het terugdringen van de leegstand. ‘Steeds meer ondernemers worden lid van DOV. Momenteel zijn zo’n 85 procent van de ondernemers lid. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde. Dat positieve signaal straalt uit naar de omgeving’.


De stadsmanager ziet in 2011 de leegstand verder teruggaan. ‘Ik weet dat er belangstelling is. Daarnaast spreek ik regelmatig met makelaars die melden dat er invulling voor de leegstand komt. In Doesburg hebben we veel kleinschalige winkelactiviteiten. Dit onderscheidende element heeft de aandacht van aspirant ondernemers’.


Volgens Van Rooij mag Doesburg niet mopperen wat betreft leegstaande winkels. ‘Soms heb ik wel eens het idee dat er hierover een verkeerd beeld is onder de inwoners. Mensen praten elkaar dit snel aan. De leegstand is nooit dramatisch geweest in vergelijking met andere steden. Door veel negatieve pers in het verleden, heeft dit zijn weerslag gehad op ondernemers en potentiele ondernemers. Gelukkig bespeur ik groeiend enthousiasme en als ik de makelaar mag geloven liggen er nog aardig wat wensen op de plank.’

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Ben zeer verheugd met het terug dringen van de leegstand, het is een goede zaak dat dit gebeurd.Hopelijk geeft dit ook een stimulans aan nieuwe starters en een kans om voor uitkeringsgerechtigden aan werk te komen in de toch zo mooie stad Doesburg.De winkels zijn voor de stad een must en zijn één van de grootste werkgevers.Nu moet de gemeente nog een inhaalslag maken met hun visie op de binnen stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑