10-jarig Stadspartij Doesburg wil ideeën horen van inwoners

De voltallige fractie van de Stadspartij Doesburg staat zaterdag 21 november van 12.00 tot 15.00 uur in de stad om in gesprek te gaan met voorbijgangers. De coalitiepartij bestaat 10 jaar en wil graag ideeën horen van de inwoners van Doesburg.

 

Op 29 december 2005 is de Stadspartij Doesburg opgericht. Piet Vree, David van Sommeren en Appie van der Beek, oprichters van de partij, wilden graag een bijdrage leveren aan de Doesburgse gemeenschap, waarbij het belang van Doesburg en haar inwoners voorop stond, en niet de landelijke politieke uitgangspunten.

 

Vanaf maart 2006 heeft de Stadspartij Doesburg in de coalitie deelgenomen en een wethouder ingebracht. Fred Jansen heeft deze taak op zich genomen en heeft zich hierbij volop ingezet voor ruimtelijke ordening, milieu, sport etc. Het college van Doesburg heeft, samen met anderen, Doesburg goed op de kaart gezet, zowel voor bezoekers als ook voor haar eigen inwoners.

 

Fractievoorzitter David van Sommeren: ‘We geloven nog steeds in onze eerste slogan “de praat van de straat, wordt een plan in de raad”!’

 

Daarom trekt de partij zaterdag de stad in. Tussen 12.00 en 15.00 uur zijn de partijbestuurders te vinden op de t-splitsing tegenover DuMidi.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.

 

6 reacties

 1. Peter van den Broeke

  Erg leuk om ideeen te horen van inwoners en misschien ook van voorbijgangers/ toeristen maar dit wordt al zo beel gedaan. Neem contact op met de wijkraad Binnenstad deze heeft volgens mij een heel dossier met ideeen van inwoners. Ook de VVD heeft een dossier als het goed is. Vorig jaar is de kerstboom op de voormarkt gevuld met kerstwensen en ideeen. Leuke actie maar misschien een beetje zinloos.

 2. Frans van der Krul

  Peter,
  De ideeën uit de kerst boom kunnen zeker nog eens worden opgepoetst, maar weet niet of de wijkraad binnen stad iets met het onderwerp te maken heeft, het gaat over geheel Doesburg en het dossier van de stadspartij en anderen partijen zijn zeker ook goed gevuld.
  Ben het wel met je eens, men weet vaak al heel veel maar men wil zich profileren en een gezicht naar buiten geven en zoekt aansluiting want over ca 1 jaar zijn er alweer verkiezingen.

 3. Peter van den Broeke

  Ik zie dat de laatste zin in mijn reactie niet helemaal weergeeft wat ik wilde zeggen. Ik bedoelde dat de actie van de Stadspartij een beetje zinloos is in mijn ogen. Veel groeperingen en partijen hebben dit al gedaan dus De Stadspartij kan gewoon aankloppen en hoett dus niet meer zelf het spreekwoordelijke wiel uit te vinden. Pffff dat is uit de wereld.

 4. David van sommeren

  Hallo Peter,
  Ondanks dat je er sceptisch tegenover stond, hebben we toch veel positieve reacties gehad uit heel Doesburg met onze actie: zeg het maar. De meest uiteenlopende onderwerpen en vragen kwamen naar voren Deze zullen we uiteindelijk aanbieden aan het college, publiceren en volgen wat er uiteindelijk mee gedaan is.
  Dus beste mensen uit Doesburg: dank voor jullie bijdrage afgelopen zaterdag.

  David van Sommeren
  Namens Stadspartij Doesburg

  Ps.
  Peter, mocht je zelf nog ideeën hebben, schroom dan niet, om een van de mensen van de Stadspartij aan te spreken.

 5. Peter van den Broeke

  David,
  Ik denk zeker dat de inwoners hierop reageren maar wat ik bedoel is dat dit al zo vaak gebeurt en over het vervolg ben ik sceptisch. Vandaar mijn reactie. En daarbij, vergelijk de reacties eens met de voorgaande acties waarbij reactie gebraagd werd. Dan zul je zien dat dat het gros van de reacties gelijk is. Succes.

 6. theo

  Kijk als je moet lopen leuren in Doesburg om ideeën dan hoor je niet in de politiek zolang die stadspartij de grootste is is er ook niks uitgekomen.
  Probeer is zelf wat te bedenken zou dat lukken sucses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑