De zwemmers van DWV hebben dit weekend op de Gelderse Lange Afstandskampioenschappen in Veenendaal laten zien dat er genoeg kwaliteit zit bij de zwemafdeling. Van de in totaal 19 starts door de DWV zwemmers, werden er maar liefst 12 omgezet in een medaille. Aniek Bloemendaal en Lynn Kamphuis waren de grootverdieners van DWV.


DWV behaalde een vijfde plaats in het medailleklassement van Gelderland. ‘Voor een kleine vereniging als DWV is dit een super prestatie’, aldus Henk Ankersmit namens DWV.


Aniek Bloemendaal en Lynn kamphuis werden op verschillende afstanden Gelders Kampioen. Bloemendaal behaalde drie maal goud (400 meter vrijeslag, 800 meter vrijeslag en 400 meter wisselslag) en een maal zilver (1.500 meter vrijeslag).


Lynn Kamphuis was goed voor een maal goud (1.500 meter vrijeslag) en twee maal zilver (400 meter vrijeslag en 800 meter vrijeslag). Marleen Ankersmit behaalde twee maal zilver (400 meter vrije slag en 800 meter vrijeslag)


Verder was er een maal zilver voor Sjors Kamphuis op de 1.500 meter vrijeslag, een maal brons voor Loes ter Steeg op de 400 meter vrijeslag en een maal brons voor Mandy Snelder op de 1.500 vrijeslag.