Plaatsing eerste fietspaal in winkelgebied Doesburg

Op zaterdag 25 februari is in aanwezigheid van gemeente, Wijkraad Binnenstad Doesburg en winkeliers het verkeersbord geplaatst dat de veiligheid van de voetganger in het Doesburgse winkelgebied moet vergroten. Het resultaat van goede samenwerking tussen de wijkraad binnenstad Doesburg, de gemeente en winkeliers, zo laat de wijkraad weten.


Het centrum van Doesburg is al jaren op zaterdagen afgesloten voor automobilisten en fietsers. Om de aandacht daarop te vestigen zijn destijds obstakels op de weg aangebracht en verkeersborden geplaatst. Desondanks gebeurt het regelmatig dat er toch gefietst wordt, waar dat niet is toegestaan. Dat leidt tot gevaarlijke situaties voor nietsvermoedende voetgangers.


Dat er toch op zaterdagen in het centrum van Doesburg gefietst wordt is veel inwoners van de binnenstad een doorn in het oog. De wijkraad binnenstad Doesburg heeft daarom op een zaterdagmorgen in 2011 fietsers aangesproken en hen geattendeerd op het fietsverbod. Uit de reacties bleek dat zij daarvan in een aantal gevallen niet op de hoogte waren.


Nader onderzoek door de wijkraad wees uit dat de borden die het fietsverbod aankondigen, niet duidelijk zijn. De wijkraad heeft deze bevindingen besproken met de gemeente Doesburg, die de aanbevelingen van de wijkraad heeft overgenomen. Met de financiële middelen uit het Kleine Steden Beleid zijn er nu nieuwe verkeersborden aangeschaft met de vermelding “fietsers afstappen”.


Het is de bedoeling dat de verkeersborden elke zaterdagmorgen goed zichtbaar geplaatst worden bij alle toegangen tot het voetgangersgebied in de Doesburgse binnenstad. De Doesburgse winkeliers die hieraan hun medewerking verlenen zijn Staarink Warenhuis, Alberdeco Chocolaterie, Bakkerij Bertram en Brood, Grote Beer licht &ontwerp en Galerie de Swarte Ram.

17 reacties

 1. doesburgje

  goed initiatief……maar voor de binnen stad fiets, bromfiets motor vrij te maken helpt maar 1 ding en dat is beboeten veel controle door politie, en niet zoals een tijdje terug de mensen die fietsten een presentje te geven, dus belonen wat men fout doet…….

 2. Richard Kok

  Borden maken nog weinig indruk, zo te zien……. http://youtu.be/VEgb-iaS8s0

 3. robert duis

  Beste Heer Richard Kok, Geachte Ondernemers,

  Leuk filmpje! Vooral door de toevoegingen van muziek en applaus.

  Maar…..deze achterlijke borden worden geplaatst door ondernemers die niet in de gaten hebben, dat het om de CONSUMENT gaat die op zijn eigen wijze wil winkelen met de auto, met de brommer, met de fiets of met een rollator. Dat moet allemaal mogelijk zijn.

  Deze levensgevaarlijke on-commerciële gedachte van de Binnenstad VERKEER-VRIJ verlaagt de OMZET en draagt er bovendien toe bij dat Doesburgers in alle straten op alle dagen gewoon MIDDEN op straat blijven wandelen …… ook al komen er vrachtwagens en autobussen en personen wagens aan. Dat zie je nergens in de wereld. Als je wil wandelen ga dan naar de POSTBANK en als je wilt winkelen doe dat dan op je eigen wijze. Dat is prettig voor de CONSUMENT en goed voor de ONDERNEMENDE winkeliers en HORECA. Dus …. dit is een slecht initiatief en de POLITIE moet boeven vangen en geen stoute kinderen of wielrenners beboeten die stiekem een stukje fietsen in de Doesburgse binnenstad.

 4. Aernoudt

  Beste Robert, de keuze om op Zaterdag de binnenstad tot voetgangersgebied te verklaren is al geruime rijd geleden gemaakt. Als u het daar niet mee eens bent, dan kunt u middels de partij van uw keuze daar actie tegen voeren om het ongedaan te maken.

  Feit is dat het door veel mensen als prettig ervaren wordt. De liefhebbers van het bezoek aan de binnenstad met de auto, kunnen dat 5 dagen per week doen. 1 dag per week moeten ze daar 50 a 100 meter extra voor lopen… Omzetdaling als gevolg hiervan is bij mijn weten niet aangetoond.

  Voetgangers zijn verkeersdeelnemers, en in de bebouwde kom zullen zij zich vaker dan er buiten op straat bevinden. Daar zal het overige verkeer even rekening mee moete houden (ik heb het hier niet over opzettelijk treiteren van het gemotoriseerde verkeer). Dat komt in meer landen en steden voor dan u wellicht denkt.

  Dat de politie er is om boeven te vangen ben ik met u eens, maar daar hoeven wij anno 2012 (helaas) niet veel meer van te verwachten; die geven zelfs doodleuk het advies om inbrekers vooral niet aan te spreken maar enkel de politie te bellen en verder niets te doen ook al betrap je ze op heterdaad. Als je ze aanspreekt en ze zouden zich bedrijgd voelen dan kunnen ze aangifte doen, en is de politie genoodzaakt onderzoek te doen… juist, niet naar de inbreker, maar naar de persoon die de inbreker aggressief aangesproken zou hebben (dit is helaas geen grapje overigens; Dhr Henk Willemsen wijkagent Dosburg Centrum staat hier volledig achter…)

 5. doesburgje

  hier even de reactie die ik eerder heb gegeven op de binnen stad geheel dicht..voor mensen die maar excuses verzinnen op bv: o.a. waar je de auto’s laat dan?” … hier moet ik wel even om lachen…. net alsof je in doesburg niet genoeg kunt parkeren en dan te bedenken hoeveel parkeer plaatsen heb je nu eigenlijk in het centrum, zoveel zij het er ook weer niet om de binnen stad vrij te maken van verkeer, maar hier gaat het niet om de parkeer plaatsen of de midden stand maar om de luiheid van mensen om te lopen… want als je Doetinchem, Arnhem, Apeldoorn, Zevenaar enz hebt …..hoe kun je dan nog praten over het kan niet in Doesburg????? het is een beetje van alles bedenken wat niet waar is om maar de binnen stad open te houden… en nogmaals als men het al niet kan handhaven op zaterdag (politie controleert niet)wanneer de binnen stad ook dicht is voor fietsers, bromfietsers en motoren hoe wil je dan dit invoeren…pffff…dus je kunt de gehele binnen stad volhangen met borden maar zolang men een plaat voor de kop heeft en niet gecontroleerd wordt (maar mensen een presentje geven als ze fietsen..enz een tijd terug, dus belonen voor fouten) blijven we discusseren over wel en niet…………….

 6. Hanny

  @ doesburgje: Je wil Doesburg toch niet vergelijken met Arnhem, Doetinchem en Zevenaar??????
  Al heeft Doesburg stadse allures we zijn maar een heel klein plaatsje.
  Winkelen doe ik wel in Arnhem of Doetinchem dan ga je gezellig met een vriendin shoppen er even uit zijn. (Vaak nog niks kopen ook alleen maar lekker kijken) Boodschappen doe je in Doesburg.
  Dat is een heel verschil!!!!!!

 7. doesburgje

  @ hanny “Boodschappen doe je in Doesburg” thats it ??? ik ga er nu vanuit dat jij geen geboren Doesburger bent want dit is een beschamende opmerking…. en wat betreft de vergelijking als het daar kan en ook bv: in zutphen dan kan het in Doesburg ook, maar ik ga me niet herhalen… ga lekker winkelen in de andere steden en dorpen en laat de omzet daar maar liggen want dat doe je dus ook en ga lekker boodschappen doen met de auto, fiets, (snor)brommer of 45 km wagentje alleen niet op zaterdag in de binnen stad crossen want dat vinden al die mensen niet echt prettig die daar WEL rustig willen lopen en gezellig willen winkelen en boodschappen doen……

 8. Frans van der Krul

  Hoi Hanny,
  Wat is Doesburg dan eigenlijk volgens jou:
  winkelstad,regiostad (regiofunctie),woonstad, toeristen stad,slaapstad of alleen boodschappenstad of heeft Doesburg alleen maar grote stadse fratsen in een leuk klein slaperig plattelands gemeente als pareltje die je moet koesteren?
  PS weet jij waar de nota visie 2030 van de gemeente blijft, burger zou erbij worden betrokken, al lang niets meer van gehoord.(april 2010?)Hierin zou moeten worden aangegeven waar we met z’n allen naartoe zullen gaan en daar beleid op gaan voeren.

 9. Nellie

  Doesburg leidt een beetje aan grootheidswaanzin. We denken dat we een goedlopende wereldstad zijn. Laten de winkeliers blij zijn dat er zo af en toe nog wat automoblisten komen om lekker dichtbij te winkelen.
  En dan dat gedoe dat je nu ook al niet meer 2 straten in kan fietsen…….

 10. Hanny

  @doesburgje: zou prettig zijn als je je eigen naam gebruikt, dan weten we tegen wie we praten.
  En nee ik ben geen geboren Doesburger maar woon hier wel met veel plezier. Als je mijn stukje goed gelezen had dan had je gezien dat ik schreef dat winkelen vaak gebeurt met gesloten portomonee. Ik doe aankopen zoveel mogelijk in Doesburg maar we hebben nu eenmaal lang alle soorten winkels niet. (Action is en komt er ook al niet).
  Je wil toch ook wel op de hoogte blijven van wat er te koop is?
  Daarbij is er door de gemeente toen gezegd dat het voor de toeristen was dat de binnenstad werd afgesloten en die zijn er zeker in de winter bijna niet.
  Kan me niet voorstellen dat je Doesburg een echte winkelstad vind. Daarvoor staan er ook nog eens te veel panden leeg.

 11. Hanny

  @Frans: volgens mij een woonstad en een “beetje” toeristenstad.
  Daar bedoel ik mee dat dat eigenlijk alleen in de zomermaanden geldt. Dan zie je toeristen en natuurlijk bij al onze evenementen.
  Waar de nota visie 200 is weet ik ook niet, heb ook niks meer gehoord.

 12. Bart

  @ hanny: Ik deel een hoop met je mee maar Doesburg mag echt blij zijn de kop boven water te kunnen houden. Niets meer en minder.
  Waarom denk je dat we nog zelfstandig zijn? Omdat niemand met een kleurloze club en geldverslindende club wil samenvoegen want dat is het zelfde als de DSB bank nieuw leven in blazen.

  Als je echt het aanbod gaat bekijken dan weet ook jij dat je in Doetinchem en Arnhem beter af bent met veel meer collecties en aanbod.

  In de regio is doesburg louter en alleen bekend van de (ach) wat een leuke binnestad, de braderie en af en toe een leuke zondag maar verder……………………….ik zie het niet meer na 31 jaar.

  Appie heijn oke, Aldi prima, coop oke, Maar verder is de ooipoort een bron van ergenis en het gaan en komen van mensen die denken dat ze winkelier zijn.
  Respect voor hen die al jaren in doesburg aan de weg timmeren, zoals Jos Goris, GJ kappers, Paul Staring , Bosman blokker, en sorry als ik iemand vergeet.

  Inzake de autovrije stad, dat juich ik al jaren toe. Dat is goed voor iedereen maar dan ook niet fietsen en of snorren tenzij je een vergunning hebt. Afgelopen met gejaag in de stad.

  tevens als het niet door mocht gaan zou ik wel willen dat de winkeliers de borden gaan verwijderen want je behoort normaal je op een trottoir kunnen bewegen.

  En dan de politie…..en hun optreden……….
  Die zie je niet als je ze nodig hebt, stimuleren wel als je een ruzie ziet om dat te filmen (met alle gevolgen van dien) en of op te treden, maar sla je een inbreker je huis uit ben jij de boef en draai jij even de bak in!
  Politie zie ik zelden in doesburg ja met de braderie is er een politiemacht op de been zowel in uniform als in burger, en waarvoor???????????????????????

  Sorry dat ik cynisch ben nu maar ik baal een beetje van dat nostalgische wat er omheen hamngt inzake doesburg want dat is het al jaren niet meer!

 13. Bart

  @ Hanny en Frans?
  Neemt niet weg dat we dat bakkie leeg gaan maken en een lekker brainstormen samen oke?

 14. Doesburgje

  @hanny wie zegt dat jou naam klopt……
  en maar klagen hier… als het allemaal zo slecht is en minder ga dan ergens anders wonen….hier scheiden de “echte” Doesburgers zich van de import helaas moet ik toch echt constateren dat men alleen maar denkt dat Doesburg een Dorp is met Stad allures en dat is natuurlijk niet zo Doesburg is een mooie stad met een ons kent ons gevoel en niet te vergeten veel mooie plekken en uitzichten en binnen stad… maar als je dat niet ziet en alleen maar kijkt naar wat er allemaal leeg staat, en dat is momenteel toch een stuk minder helaas is het een dure onderneming om wat te huren/winkel in de binnen stad MAAR dat houd niet in dat je maar kunt zeggen ow de Action of een andere winkel komt er niet dus er is niets te zoeken in Doesburg….en wat betreft de binnen stad dicht, ja graag en de onder nemers moeten niet klagen want over al bijna is de binnen stad dicht en volgens mij zijn er toch nog veel winkels in de steden/dorpen…dus al die excuses die men opnoemt ik denk dat het een frustratie is om niet meer moeite te doen voor de binnen stad vrij te maken zodat men rustig kan WINKELEN……en nu stop ik want het is een discussie van welles/nietes en zolang men de voordelen niet ziet houd het op….

 15. Hanny

  @doesburgje: mijn naam klopt, vraag maar aan Bart en Frans.

 16. Frans van der Krul

  Hoi Hanny,
  Of je naam klopt weet ik niet, maar we kennen elkaar al zo’n 20 jaar onder die naam.(hahaha)
  Frans

 17. Bart

  @ Doesburger?

  Kan het wat intiemer? Wat rustiger tegen elkaar, import export…………..lijken veel op linkse gedachten van Geert (wilders).
  Ieder heeft recht op meningsuiting ook onze hanny die wel echt is en bier drinkt. Zo dat staat! Of niet Frans.? 🙂

  rest nog de vraag: Doesburger vind jij het leuk in Doesburg gezien je laatste stukje?

  en Hanny is echt ……echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑