Tijdens het initiatief van Helpportrait in Doesburg zijn zo’n 120 professionele portretfoto’s gemaakt. Afgelopen zaterdag werd het wereldwijde initiatief ook in Doesburg gehouden en trok veel bezoekers naar de Buurtacademie op zich te laten portretteren. Initiatiefnemer Joost de Wolf laat weten zeer tevreden te zijn over Helpportrait Doesburg 2013.

 

De 120 portretfoto’s is gelijk aan het aantal van vorig jaar toen Helpportrait voor het eerst in Doesburg werd gehouden. Afgelopen zaterdag was het in de ochtend relatief rustig maar liep het vanaf het middaguur tot aan het eind (15.00 uur) continue door.

 

Bezoekers konden zich laten portretteren door vijf fotografen waarbij ze de keuze hadden tussen een foto op A4 of het kleinere A5 formaat. Zowel voor als na de photoshoot was er koffie en gebakjes voor de gasten.

 

Helpportrait is een wereldwijd initiatief waarbij mensen die een professionele photoshoot doorgaans niet kunnen veroorloven, zich gratis op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Wereldwijd werd het liefdadigheidsinitiatief op meer dan 750 plaatsen gehouden waaronder New York, Tokio en Berlijn. In Nederland vond Helpportrait zaterdag onder andere plaats in Apeldoorn en Zwolle.

 

Ondanks de grote concurrentie bleef het initiatief in Doesburg niet onopgemerkt buiten onze landsgrenzen. Zo stuurde de oprichter van Helpportrait, de Amerikaan Jeremy Cowart, een twitterbericht over het Doesburgse initiatief door naar zijn meer dan 85.000 volgers op Twitter.

 

Helpportrait 2013 werd ondersteund door ZON Doesburg, CameraTools Apeldoorn, Kindervreugd, Boek&Buro, de Gemeente Doesburg en de Buurtacademie Doesburg. De officiële opening werd verricht door burgemeester Kees Luesink die model Jeanette fotografeerde.