Kerstmarkt Doesburg trekt 25.000 bezoekers

Maar liefst 25.000 mensen hebben zaterdag de Kerstmarkt in Doesburg bezocht. Nooit eerder kwamen zoveel bezoekers af op dit Doesburgse evenement. De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV), die tekende voor de organisatie, spreekt van een groot succes.

 

Al Jaren heeft Doesburg één van de eerste kerstmarkten in de wijde regio. Zaterdag stonden er niet alleen een record aantal kramen, maar werd er ook een record aantal bezoekers gebroken. Met meer dan 105 kramen gevuld met enkel kerstgerelateerde producten had Doesburg niet alleen de eerste, maar ook de grootste kerstmarkt in de omgeving.

 

De markt volledig georganiseerd door het bestuur van Doesburgse Ondernemers Vereniging kijkt terug op een zeer succesvolle kerstmarkt. ‘Reacties van zowel bezoekers als kraamhouders waren overweldigend’, aldus Roy Kappert van DOV. ‘Nooit eerder is de kerstmarkt zo druk bezocht geweest, vanuit Duitsland, België, Frankrijk en zelfs Engeland trok het bezoekers’.

 

Kappert vervolgt: ‘Ook met het weer hadden we erg veel geluk, terwijl het in Arnhem en Doetinchem met bakken uit de lucht kwam vallen viel er in Doesburg enkel rond tien uur een druppeltje regen’.

 

Het aantal bezoekers werd geschat op ruim 25000. Van 10.00 uur tot 20.00 uur was het bijzonder druk op een gemoedelijke manier. Volgend jaar zal de kerstmarkt weer een dagje eerder zijn, traditioneel op de eerste zaterdag na sinterklaas 6 december 2014 is de dag waar kerst in het nieuwe jaar begint.

 

Tip

Bekijk op Facebook een uitgebreid fotoverslag van de Kerstmarkt Doesburg 2013.

 

 

2 reacties

  1. Wim Robbertsen

    Er waren zelfs Japanse toeristen. Een en al gezelligheid. Mooi werk DOV!

  2. Greta Visser

    Waarin een klein stadje groot kan zijn! Sfeervol, smaakvol en betaalbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑