Het historische centrum van Doesburg is zondag 20 augustus het toneel van de 23ste Internationale Openlucht Fotografica Markt. Ook dit jaar zijn er weer ruim 120 marktkramen met nationale en internationale standhouders.

Sinds 1995 wordt deze voor Nederland unieke Openlucht Fotografica Markt georganiseerd door de bekende Doesburgse fotograaf Roel Fokken. Standhouders én bezoekers uit zowel binnen- als buitenland hebben deze markt in de agenda staan en weten haar de afgelopen 22 jaar te vinden.

Standhouders uit binnen- en buitenland zullen op de meer dan 120 marktkramen – die als een slinger door het fraaie historische centrum staan opgesteld – de door hen meegebrachte fotografica ter ruil of verkoop uitstallen.

Halve kilometer
Fotografica is het verzamelwoord voor alles wat te maken heeft met historische apparatuur uit de fotografie en de cinematografie, in de breedste zin van het woord. Camera’s, lenzen, accessoires maar ook oude films, foto’s en lectuur valt onder de noemer Fotografica. Een historie die teruggaat tot 1839, het jaar waarin het fotografisch procedé door de Franse regering aan de wereld werd “geschonken”.

Over ruim een halve kilometer zal de bezoeker, geïnteresseerd of als verzamelaar, een ruime blik worden gegund in deze rijke historie en kan wellicht zijn of haar slag slaan.

Gratis entree
En zo krijgt de geïnteresseerde een verrijking aan informatie, kan de beginnend verzamelaar zijn/haar eerste schreden zetten op dit verzamelaarsgebied en kan de fotografica-verzamelaar de collectie verder uitbreiden.

De markt is voor klein en groot, jong en oud, kleine of de ietwat gevulde beurs omdat er voldoende aanbod aan fotografica is. De entree is gratis en begint om 09.00 uur.

Heeft u trouwens nog iets achter in de kast of op zolder liggen dat niet meer wordt gebruikt? Neem het mee naar de Fotografica Markt, wellicht is een van de standhouders geïnteresseerd om het van u over te nemen, of misschien te ruilen met iets op zijn kraam wat uw interesse heeft.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.