De derde editie van Ubbink Doesburg Jazz telt 24 concerten op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november, verdeeld over 8 podia in de stad. Dat heeft de organisatie van het jazzfestival bekendgemaakt.

Doesburg Jazz heeft in 2019 evenveel podia, evenveel concerten en een ongeveer vergelijkbare organisatie als de vorige jaargang. Daar is bewust voor gekozen, meldt de organisatie. ‘Nadat Herman Geereking eind 2018 liet weten te stoppen als bestuurslid koos de organisatie voor bestuurlijke consolidatie.’

Op muzikaal gebied is er in 2019 geen sprake van consolidatie. De ingeslagen koers naar een breed muzikaal aanbod op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek biedt ook dit jaar veel variatie en vernieuwing.

De Bernard Brogue Band doet met zijn mysterieuze folky jazzgeluid op momenten denken aan Nick Drake. De authentieke driestemmige jazz van Trio Sweet Silver past perfect in een jaar waarin we 75 jaar bevrijding vieren.

Vermuyen’s Funk uit Nijmegen is een nieuw gezicht in Doesburg, met catchy funk en fusion, explosieve saxsolo’s en swingende Hammond sounds. De coole koperklanken van Jeru’s Bakery getuigen van de liefde voor de muziek van Gerry Mulligan en Chet Baker. Ook het Trio Breezin’ van Doesburg’s eigen Esther Pelgrom is nieuw op het festival. Breezin’ is de verpersoonlijking van hoe een groovy live band kan klinken.

De liefhebber van eigentijdse jazz, eigenzinnige interpretaties en swingende nieuwlichterij kan in november eigenlijk niet heen om twee optredens met Jetse de Jong, dat met zijn eigen fameuze Jetse de Jong Trio, en als invaller bij Hein de Jong’s Triophone.

Doesburg Jazz 2019 opent dit jaar al op vrijdagavond met Brand New Bag; in het Arsenaal. 13 Topmuzikanten en vocalisten laten op 8 november vanaf 21 00 uur horen waarom zij bekend staan als de ‘hottest band in town.’ Tussen die opening en het einde van zondagmiddag 10 november is het in Doesburg swingend genieten geblazen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.