De tentoonstelling ‘Oosters Licht’ in het LaLique Museum in Doesburg is nog tot 17 november te bezichtigen. Dan maakt de tentoonstelling plaats voor een andere tentoonstelling.

Het LaLique Museum laat weten dat door het succes van ‘Oosters Licht’ het aantal museumbezoekers dit jaar al ruim 10.000 hoger licht dan geheel 2018. De tentoonstelling ‘Oosters Licht’ is tot 17 november te bewonderen.

Vanaf 8 december zal de internationale tentoonstelling ‘Koninklijk Licht’ van start gaan. Het gehele museum staat dan in het teken van werken die René Lalique heeft vervaardigd voor koninklijke huizen zoals de kroonluchter voor koningin Juliana en werken voor het Britse koningshuis en de keizerlijke familie uit Japan. Licht en glas staan bij deze tentoonstelling centraal.

Société Musée Lalique Pays Bas, zoals het museum officieel heet, is gevestigd in de Gasthuisstraat 1 in Doesburg. De planning is om op termijn te gaan verhuizen naar de Commanderij, een eeuwenoud pand met een ingang bij de Kerkstraat.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.