Het barokensemble Mezzo-Divina Insania brengt zondagmiddag 20 oktober muziek uit de Italiaanse en Duitse barok ten gehore. Op het programma staan onder andere werken van Claudio Monteverdi, Giovanni Battista Riccio, Johann Rosemüller en Dietrich Buxtehude.

Het barokensemble Divina Insania is een internationaal ensemble bestaande uit Israëlische en Nederlandse musici die allen een bloeiende carrière hebben in Europa en Israel. De oprichters van het ensemble zijn Doret Florentin (blokfluit), Lilia Slavny (barokviool) and Benny Aghassi (barokfagot). Bijna ieder jaar nodigt het ensemble verschillende musici uit om het repertoire uit te breiden en de programma’s nog rijker en aantrekkelijker te maken voor het publiek.

De Nieuw-Zeelandse sopraan Lauren Armishaw is een bekende verschijning in de wereld van de oude muziek, zij is lid van de basisbezetting van de Nederlandse Bachvereniging een werkte verder met onder andere Les Muffatti (België), L’Arpeggiata (Frankrijk. Lauren maakte CD-opnames met Musica Amphion & Gesualdo Consort en vele anderen.

Siebe Henstra bouwde al op zijn 16de zijn eerste klavecimbel. Daarna studeerde hij achtereenvolgens bij Ton Koopman en Gustav Leonhardt.

Hij maakte als continuospeler deel uit van vele kamermuziekensembles en kamerorkesten, onder meer het Orkest van de Achttiende Eeuw, Les Buffardins, het Leonhardt Consort, La Petite Bande, het Ricercar Consort en het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij de Nederlandse Bachvereniging is hij vast verbonden als klavecinist en organist.

Henstra werkte mee aan heel wat cd-, radio-, tv-, plaat- en operaproducties, onder leiding van onder meer dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen en Jos van Veldhoven.

Hij heeft concerten gegeven als klavecinist, organist, klavichordspeler of continuospeler in de meeste Europese landen, Israel, Rusland, de VS, Mexico en Japan. Meestercursussen gaf hij in onder andere Finland, Duitsland, Portugal, Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Catalonië en Tsjechië.

Siebe is vaste klavecinist en organist van de Nederlandse Bachvereniging. Daarnaast is hij hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium en aan het Utrechts Conservatorium. Sinds kort woont hij in Doesburg.

Het optreden begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Een toegangskaart kost 17,50 euro. Donateurs van StiDoMu betalen 15 euro en kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, of te bestellen via www.stidomu.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.