Harpiste Rachel Bruijnis treedt zondagmiddag 6 november op bij Podium Acanthus. Het programma bestaat voornamelijk uit werken van Franse componisten, aangevuld met een werk van de beroemde Engelsman Benjamin Britten. De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Het concert duurt ongeveer 30 minuten.

Allereerst klinken twee delen uit de Sonate van Tournier. Hij was een componist die veel voor harp geschreven heeft. Daarbij probeerde hij allerlei nieuwe technieken uit, waardoor de mogelijkheden voor de harp enorm werden uitgebreid.

Ook Boscha was harpist en componist. Het rondo dat van hem klinkt is eigenlijk een Polka. Pierné was geen harpist maar wel een liefhebber van dit instrument. Hij componeerde graag voor ensembles met harp.

Benjamin Britten heeft een serie Engels Kerstliederen (Christmas Carols) op muziek gezet voor vrouwenkoor, sopraan en alt solo en voor harp. De Interlude is een tussenspel voor die liederen en wordt zeer vaak alleen uitgevoerd in de Kersttijd.

De jonge harpiste Rachel Bruijnis was 5 jaar toen ze haar eerste harplessen kreeg van Tamara Baar. In de jaren die volgden kreeg ze les van Eva Tebbe en Vera Kool. Rachel volgde masterclasses van o.a. Elizabeth Fontan-Binoche, Sivan Magen en Edward Witsenburg. Ze won prijzen bij verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. Sinds september 2015 studeert ze bij Manja Smits aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Podium Acanthus is gevestigd aan de Koepoortstraat 20

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoon:  0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl