2e Najaarsinloop Wijkraad Binnenstad in Elviscafé

Voor degenen die de eerste Najaarsinloop van de wijkraad hebben gemist, organiseert de Wijkraad Binnenstad Doesburg op dinsdagavond 30 oktober opnieuw een inloop uur voor bewoners van de binnenstad. Van 19.00 tot 20.00 uur zijn bewoners welkom in het Elvis Café, Markt 13, in Doesburg.


De wijkraad krijgt regelmatig  reacties, opmerkingen en suggesties van bewoners per e-mail. De Najaars Inloop biedt bewoners en wijkraad gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen over het wonen in de binnenstad, het hart daarover te luchten onder het genot van een kopje koffie, of ideeën te spuien over handhaving, bloembakken, verkeersveiligheid, lantaarnpalen, enz. enz., kortom over alles wat het leven in de binnenstad (nog) mooier kan maken.


De wijkraad wil samen met bewoners het wonen in de binnenstad zo leuk en leefbaar mogelijk houden. Daarom is in overleg met bewoners een lijst met tien aandachtspunten opgesteld, de wijkagenda. Nieuw op de wijkagenda 2012 is het behoud van de plastic afvalcontainers in de Kloostertuin. Tijdens de Najaars Inloop is er volop gelegenheid om de wijkagenda binnenstad met de wijkraadleden te bespreken.


De wijkraad binnenstad Doesburg heeft in het verleden onder andere acties uitgevoerd voor het vergroten van de veiligheid van voetgangers en voor een rollatorvriendelijke winkelroute. De inzet van strooizoutbakken vorige winter was een initiatief van de wijkraad in samenwerking met de gemeente.


Foto: Peter Bakker

2 reacties

  1. Will van Dooren

    misschien een idee om een lijst rond te sturen in HEEL Doesburg zodat alle inwoners in Doesburg hun hart kunnen luchten, en dit omdat niet iedereen altijd kan en kings-place is niet groot genoeg voor +/- 11.000 inwoners.

  2. Arvid Ehlert

    Inderdaad Will, ik zie dit dus ook een dag te laat. Dat behoud van de plastic containers in de Kloostertuin zijn wij namelijk voor.
    Ik vind het toch al zichtvervuiling, al die lelijke oranje deksels in ons mooie centrum. Wij hebben een bovenwoning en dan valt het extra op. Maarja, het was natuurlijk wel erg veel moeite en zó zwaar om 20 meter verder te lopen dan de AH om wat plastic weg te gooien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑