Doesburg verlengt subsidie Stichting Stadsmanagement

De gemeente Doesburg gaat ook in 2013 door met de stadsmanager. De Stichting Stadsmanagement heeft van wethouder Henk Westra toegezegd gekregen dat het ook in 2013 financieel wordt ondersteund. Dat laat stadsmanager Bart van Rooij weten. Het akkoord geven op het verzoek tot financiële ondersteuning betekent dat het stadsmanagement de tijd krijgt om de organisatie steviger te gaan neerzetten met daarbij een verantwoord financieel plaatje, zo laat stadsmanager Bart van Rooij weten.


Concreet betekent dit dat er gekeken wordt naar samenwerkingsverbanden of het opgaan in een andere organisatie. ‘De beschikbare subsidie van de gemeente geeft het stadsmanagement de ruimte om te laten zien wat we doen, wat we ervoor terugkrijgen en om zaken beter af te stemmen met de gemeente’, aldus Van Rooij, die sinds 4,5 jaar de functie van stadsmanager vervult.


Na 2013 is het afgelopen met de financiële ondersteuning vanuit de gemeente. ‘We moeten kijken naar andere inkomstenbronnen. Een idee dat al langer speelt is het invoeren van reclameheffingen voor alle ondernemers, waarbij gelijktijdig de lidmaatschapkosten voor DOV-leden vervallen. De Kamer van Koophandel heeft aangeboden om DOV te ondersteunen bij het uitvoeren van dit plan. Concreet betekent dit dat de gelden in een ondernemersfonds worden gestopt om evenementen van te financieren en er blijft een stukje over om stadsmanagement te ondersteunen’, aldus Van Rooij.


De Stichting Stadsmanagement gaat zich de komende periode bezinnen op de invulling van de organisatie. Van Rooij: ‘We hebben nu zeven bestuursleden. Vorige week is bekend geworden dat de voorzitter stopt en dat de verantwoordelijke voor de horeca niet verder gaat. Misschien moeten we naar een andere structuur, een meer kleinere club. Misschien moeten we de VVV er nadrukkelijker bij betrekken. Of Doesburgs Goed en stadsmanagement in elkaar laten opgaan. Allemaal vragen waarover we ons de komende tijd gaan buigen’.


Maandagochtend heeft Van Rooij met wethouder Westra afgesproken om regelmatiger met elkaar in overleg te zijn. Van Rooij: ‘Eenmaal in de drie à vier weken zitten we bij elkaar. Vanuit stadsmanagement kunnen we signalen doorgeven naar de wethouder wat er speelt bij bijvoorbeeld ondernemers. Wethouder Westra komt ook vaker de bestuursvergadering van Stichting Stadsmanagement bijwonen. Alles moet leiden tot een heldere structuur’.

2 reacties

 1. Will van Dooren

  als ik dit zo lees, moet misschien de De Stichting Stadsmanagement zelf een manager hebben..

 2. robert duis

  Wie het BEGRIJPT …..mag het mij uitleggen! …..

  a) De Heer Bart van Rooij is – en blijft de STADSMANAGER.

  b) De Gemeente heeft de Stichting Stadsmanagement t/m 2013 ondersteuning toegezegd bij monde van WETHOUDER de heer Henk Westra.

  c) De zeven (7) Bestuursleden van het Stadsmanagement zitten thans zonder Voorzitter.

  d) Waarom is de Stadsmanager niet tevens de Voorzitter van het Stads Management?

  e) Anders geformuleerd: Wat is het verschil tussen de werkzaamheden van de Voorzitter van het Stadsmanagement (die nu gezocht- c.q. gekozen moet worden) en de reeds aanwezige STADSMANAGER de heer Bart van Rooij?

  f) Nog anders geformuleerd: “Waarom is de STADSMANAGER niet tevens de Voorzitter van het STADSMANAGEMENT?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑