De H. Vels en Suzanne Bollen zijn in de prijzen gevallen bij een actie van het 4-5 Mei Comité tijdens de Actieve Sportmarkt in de Martinikerk in Doesburg afgelopen zaterdag. Het 4-5 Mei Comité was bij de sportmarkt aanwezig omdat ze elk jaar op 5 mei samen met Breedtesport Doesburg de sponsorloop organiseert.


Om wat aandacht te geven aan Doesburg in oorlogstijd had het comité een prijsvraag voor jongeren en volwassenen georganiseerd, zo laat de organisatie weten. De vraag voor de volwassenen luidde: ‘Op welke dag is de toren van Doesburg opgeblazen’. Het juist antwoord is 15 april 1945.


Het was precies 1 dag voor de bevrijding van Doesburg. 38 Mensen hadden de prijsvraag ingevuld. Slecht zeven personen hadden het antwoord goed.


De vraag voor kinderen tot 16 jaar luidde: ‘wie heeft het monument op de markt gemaakt’. Het juiste antwoord was Jan Wolkers. 18 Kinderen hadden de prijsvraag ingevuld en alle 18 hadden het goed.


Prijs voor volwassenen ging naar de heer H. Vels. Hij kreeg het boek “Door vijanden omringt”. De prijs voor de kinderen ging naar Suzanne Bollen. Zij kreeg het boek “Oorlogswinter”.