Erdo Fidan van restaurant De Liefde in Doesburg is er niet in geslaagd om een prijs te pakken tijdens de prestigieuze kookwedstrijd De Gouden Koksmuts. Maandagmiddag op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam was er geen plaats voor Fidan op het ereschavot.


Fidan was niet opgewassen tegen gerenommeerde wedstrijdkoks als Lars van Galen en Johathan Zandbergen. Van Galen won De Gouden Koksmuts. Zandbergen werd tweede. De derde plaats was voor Marco Krispijn.


De chef-kok van het vorig jaar geopende De Liefde was maandag de gehele dag bezig met het maken van een viergangenmenu inclusief amuse. Dat gebeurde is een speciaal ingerichte wedstrijdkeuken in een van de vele beurshallen in het RAI Complex in Amsterdam


Fidan begon zijn menu met een amuse; op een brioche geserveerde, gebakken kippenlever, gevuld met een moes van artisjok, gegarneerd met een panchetta chip, vergezeld met een schuim van pastinaak.


Het voorgerecht was een lasagne van kingkrab en zeekraal, omgeven door druppels epoise dressing en een chutney van zoet zure prei.


Het tussengerecht; een terrine van tarbot, kreeft en nori, op een tapenade van fijn gesneden groenten, omgeven door een komkommer-dillesaus en verfraaid met limequats en diverse garnituren.


Het hoofdgerecht; een ballontine van kwartel, gevuld met een farce van celeris en paddenstoelen, versiert met een puree van hete bliksem, knolselderijmoes, bietenmoes omgeven door een jus van gevogelte en lavas.


Tot slot het nagerecht; een cannelonie gemaakt van krentewegge, gevuld met een appel bavarois en amandelspijs, versiert met een schuim van stoofperen en boerenjongens van zwarte rozijnen.


Zie ook:
Chef-kok van De Liefde strijdt om Gouden Koksmuts