De waterpoloërs van DWV hebben de topper tegen De Houtrib uit Lelystad gewonnen. Zaterdagavond won DWV met 10-8 in een thuisduel in zwembad Den Helder. Met de overwinning nam het de koppositie in 4E over van De Houtrib.


DWV leidt de competitie nu met 24 punten uit negen wedstrijden. De Houtrib volgt met 21 punten uit eveneens negen duels. Derde staat het tweede team van Aquapoldro uit Apeldoorn met ook 21 punten uit negen wedstrijden.


De competitie in 4E bestaat uit twaalf teams. Dat betekent dat DWV nog dertien wedstrijden voor de boeg heeft om een eventueel kampioenschap te vieren. Tot dusver werd slecht eenmaal verloren. 79 Keer werd het doel getroffen en 45 keer kreeg trof de tegenstander doel.


De eerstvolgende wedstrijd van DWV is op 15 januari. Dan speelt DWV de waterpoloderby tegen de huidige nummer elf, PFC Rheden. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grote Koppel in Arnhem. PFC Rheden wist van de acht gespeelde wedstrijden er een te winnen en een gelijk te spelen. De overige zes duels gingen verloren.