4x keer terrasje pakken in Doesburg

Het terrasseizoen is in volle gang. Het mooie weer nodigt uit om na een wandeling of fietstocht, of na een dag hard werken, even heerlijk te ontspannen op een terras in de buitenlucht. In Doesburg kan volop genoten worden op terrassen. Hieronder een selectie van vier heerlijke terrassen in Doesburg.

 

Panoramaterras Hotel Doesburg

Vanaf het terras van Hotel Doesburg kijk je over de IJssel en de uiterwaarden richting de eerste contouren van natuurgebied de Posbank. Het terras is veelzijdig met heerlijke loungebanken om uitgezakt een drankje te nuttigen en prima stoelen om een maaltijd te nemen. Zeker voor fietsers een prima plek om tot rust te komen en weer wat aan te sterken met een mooie cappuccino met gebak. Maar ook voor een lunch of diner biedt dit terras ruime mogelijkheden. De glazen windschermen maken dit panoramaterras tot een prima rustplek.

 

 

Terras Roggepleintje

Misschien wel het mooiste stukje Doesburg, deze plek nabij het stadhuis in het centrum. Het terras van Caldo e Freddo is niet groot maar de allure is enorm. Vanaf je terrasstoel kijk je zo in de geschiedenis van Doesburg. De toren van de Martinikerk steekt hoog boven de gevels van de Middeleeuwse huizen uit en Streekmuseum De Roode Toren aan de overkant van ‘het Roggepleintje’ vertelt delen van het verhaal van Doesburg. Een blik naar recht toont een Middeleeuws aanblik over de Roggestraat richting de Veerpoortstraat. Het terras van Caldo e Freddo voelt Frans aan, maar is oer-Doesburgs. Terrastip: een Spaanse witte wijn uit de Rueda.

 

 

Campingterras Het Zwarte Schaar

Ten noorden van Doesburg hemelbreed op nog geen drie kilometer van de Martinitoren liggen de campings IJsselstrand en Het Zwarte Schaar. Campings met grote aantrekkingskracht op Duitse recreanten. De terrasfaciliteiten zijn er gelukkig niet alleen voor de campinggast. En dat maakt een bezoekje aan het terras van Het Zwarte Schaar zeker de moeite waard. Vanaf het terras kijk je richting een zijtak van de IJssel en de boerderijen aan de overkant, aan de Verheullweg. Het terras van Het Zwarte Schaar is niet groot, maar heeft een magnifiek uitzicht. Vanaf het terras kan over de dijk per fiets richting worden gezet naar Dorado Beach, een paar kilometer verderop. Maar veel beter is het om het terras te prefereren boven de fiets. ‘Noch ein Bier bitte’.

 

 

Driesprongterras van DuMidi

DuMidi is terug. Het horecabedrijf in hartje Doesburg heeft het terras ‘op de driesprong’ er weer fraai bij staan. Een terras waar je altijd kunt zitten aangezien de overkapping het een weervriendelijk terras maakt. En mocht het koud zijn, dan kan even snel een kleedje over de benen worden gelegd. Prima service daar in de Meipoortstraat. Zeker nu de grootscheepse verbouwing van Albert Heijn achter de rug is en de pandgevels aan de overkant er weer peuk uitzien, heeft zit terras aan aantrekkingskracht zeker winst geboekt. Het terras van DuMidi is zes dagen in de weer geopend (alleen maandag gesloten).

 

 

Naast deze vier terrassen zijn er nog meer plekken in Doesburg om lekker te chillen, om te zien en gezien worden, of om te eten en drinken in de Doesburgse buitenlucht.

3 reacties

  1. Sylvia Willems

    Dan heb je mijn terras nog niet gezien! (knipoog)

  2. a. g. schrader

    Nooit geweten dat het terras Dorado Beach in Doesburg lag.

  3. Frans de Hommel

    Volgens mij zitten er nog meer zaken met mooie terrassen op het Roggepleintje! Wat dacht je van De Bonte Hond en De Liefde?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑