Zo’n 60 mensen hebben zich tot nu toe ingeschreven om mee te doen aan de Elvis-wereldrecordpoging in Doesburg op 6 juni. Kees van Doorn van Kings Place hoopt dat er binnenkort een explosie aan inschrijvingen komt om later dit jaar 777 Elvissen bij elkaar te brengen in Doesburg, het aantal dat gekoppeld is aan de organisator van het event, Doesburg 777.

 

Van Doorn zegt tevreden te zijn over de 60 inschrijvingen tot nu toe. ‘Veel mensen zijn nog wat afwachtend. Het moet nog tot een explosie komen. Maar ik ga er vanuit dat het gaat lukken om ons doel, 777 Elvissen in Doesburg, te realiseren’, aldus Van Doorn.

 

Aanvankelijk zouden 777 Elvissen betekenen dat er sprake is van wereldrecord. Echter, kort na de aankondiging van de Doesburgse recordpoging werd het record in een Amerikaans hotel in North Carolina verbroken tot 895 Elvissen.

 

‘Of het een wereldrecord wordt of niet, het gaat ons vooral om promotie van Doesburg 777 en mijn café Kings Place. Ik verwacht in het voorjaar dat de meeste inschrijvingen binnenkomen’, aldus Van Doorn.

 

Van Doorn is nu vooral bezig met zaaien. ‘Ik heb goede contacten met Elvis-fanclubs in Nederland, Denemarken, Duitsland en België. Recent heb ik een lezing gegeven in Denemarken en een tijdje geleden ben ik in de VS geweest om onze recordpoging te promoten. Straks hoop ik te gaan oogsten’.

 

Ook hoopt Van Doorn op voldoende deelnemers uit eigen stad. ‘Wees creatief. Elvis heeft 33 films gemaakt en in militaire dienst gezeten, dus een Elvistenue is zo gemaakt. Ik roep dan ook alle Doesburgers op om deel te nemen aan deze recordpoging. Al is het alleen al om Doesburg onder de aandacht te brengen.’

 

Inschrijven om deel te nemen aan de recordpoging kan via de speciale website www.elvis777.nl. Deelname aan de recordpoging kost 7,77 euro. Hoe laat de recordpoging op 6 juni plaatsvindt, is nog niet bekend.