De gemeente Doesburg wil van de Kloosterstraat een leefstraat maken met aandacht voor spelen en wandelen. De straat moet eenrichtingsverkeer worden en moet een belangrijke functie krijgen bij het verbinden van het centrum van Doesburg en de Turfhaven.

 

Dat blijkt uit het Inrichtingsplan Kloosterstraat dat eind vorig jaar is opgesteld. Daaruit blijkt dat de Kloosterstraat veel groen en bomen krijgt, en dat het een leefstraat moet worden met aandacht voor spelen en wandelen. Zo moeten er bankjes komen en krijgt het eigentijdse ledverlichting, passend bij de binnenstad.

 

De Kloosterstraat moet volgens het plan eenrichtingsverkeer worden en krijgt een smalle rijbaan. De straat kent straks geen hoogteverschillen omdat de loopstrook op gelijk niveau van de straat komt. De stoepen bij de woningen worden wel verhoogd. Er is in het plan veel aandacht voor groen en voor de inrichting van het terrein rond de zorggebouwen Maartenshof en St. Elizabeth.

 

De gemeente laat op haar website weten dat het de doelstelling is om eind 2015 de revitalisering van de Kloosterstraat te hebben afgerond.

Kloosterstraat