7 Vragen voor de voorzitter (9): Leo Roelofs

In de rubriek “7 Vragen voor de voorzitter” deze maand Leo Roelofs voorzitter van Volleybal vereniging The Phantoms.

joost de wolf / JdW Fotografie :: JdW_131125_02

 

Leo Roelofs is geen geboren en getogen Doesburger maar woont al wel zo’n 15 jaar in Doesburg.

Mede door zijn 2 kinderen in de leeftijd van 14 en 15 jaar staat Leo vol in het leven en sport is daar een belangrijk aspect in. Voor zijn werk gaat Leo vaak de grens over omdat Leo werkzaam is als salesmanager bij een Duitse containerterminal in Duisburg.

Na jaren geen volleybal meer gespeeld te hebben, kreeg Leo weer zin in het spelletje toen hij in Doesburg kwam wonen. Al snel kwam hij in aanraking met The Phanthoms. ‘Eerst ben ik recreatief begonnen maar al snel miste ik toch ook weer de competitie en ik speel nu al weer een aantal jaren in heren 2 van The Phantoms’ aldus Leo.  Nadat Leo het penningmeesterschap heeft overgedragen is zijn nieuwe functie als voorzitter in mei dit jaar ingegaan.

joost de wolf / JdW Fotografie :: JdW_131125_01 Leo Roelofs

U bent voorzitter van Volleybal Vereniging The Phantoms. Kunt u iets vertellen over uw leden en de vereniging in het algemeen?

The Phantoms is een vereniging die inmiddels 45 jaar bestaat.

Momenteel hebben we ca 120 leden. Het grootste deel daarvan zijn mini’s die op verschillende niveau’s CMV-Volleybal spelen en 2 Jeugd-Teams.

Daarnaast zijn er een groot aantal recreanten die elke woensdag avond graag een potje volleybal spelen.
Verder hebben we 2 heren seniorenteams en 1 senioren damesteam.

 

U heeft het voorzittersstokje overgenomen van een voorzitter die maar liefst 13 jaar voorzitter is geweest bij The Phantoms. Is het niet extra moeilijk om dit stokje over te nemen van een voorzitterschap die 13 jaar lang deze functie heeft bekleed.

Alvorens  ik op de laatste ALV voorzitter werd, was ik al een aantal jaren actief in het bestuur, eerst als secretaris en daarna een aantal jaren als penningmeester.

We hebben dus al een flink aantal jaren heel goed samengewerkt, dat maakt de overgang naar een andere voorzitter denk ik wel makkelijker.
Het is ook niet zo dat nu ineens het roer om moet. We streven naar continuïteit van de vereniging en mogelijke veranderingen zullen dan ook geleidelijk gaan. Wel moet je natuurlijk altijd blijven inspelen op actuele ontwikkelingen.

 

joost de wolf / JdW Fotografie :: JdW_131125_04

2013 is voor The Phantoms een jubileumjaar. Dit jubileumjaar is bijna teneinde en dus is het weer tijd om vooruit te kijken. Hoe kijkt het bestuur van The Phantoms naar de toekomst?

De doelstelling van The phantoms is om voor iedereen volleybal zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden.

De nadruk ligt daarbij op de jeugd waar we willen proberen om de doorstroming van mini’s naar jeugdteams en uiteindelijk senioren teams te bevorderen. Daarnaast blijven we ook proberen senioren leden te vinden voor de competitieteams en de recreanten.

Door middel van samenwerking met andere verenigingen in Doesburg binnen de SSD (Samenwerking Sportend Doesburg) wisselen we ervaringen uit en proberen elkaar te ondersteunen bij gemeenschappelijke thema’s.
Dit om sporten in Doesburg te behouden en uit te breiden waar mogelijk is.

Het voorzitterschap is een belangrijke functie. Of leidt u alleen de vergaderingen

Het leiden van een vergadering is inderdaad één van de taken van een voorzitter.

Echter probeer ik een aanspreekpunt te zijn voor dingen die binnen de vereniging leven, en daarin samen met de andere bestuursleden sturing aan te geven. We hechten eraan dat ook initiatieven vanuit de vereniging worden ontplooit en niet door het bestuur wordt opgelegd. Verder vertegenwoordig ik de vereniging binnen de SSD.

 

joost de wolf / JdW Fotografie :: JdW_131125_03

De sportkantine is bij een vereniging vaak een belangrijk onderdeel van de accommodatie.
Als u terug kijkt op de afgelopen periode waarbij de sportkantine was gesloten, hoe heeft dat de sfeer binnen de vereniging beïnvloed?

We waren in eerste instantie erg teleurgesteld dat de kantine dichtging maar je zag gelijk initiatieven ontstaan om toch na de training of wedstrijd gezamenlijk nog iets te kunnen drinken.

Daar bleek duidelijk behoefte aan. Het was behelpen, maar de sfeer bleef prima. Daarnaast heeft The Phantoms via de SSD het contact gezocht met de gemeente om samen naar een oplossing te zoeken, gelukkig met goed gevolg. We zijn blij dat we op onze woensdagavond weer een gezellige kantine hebben.

Bent u zelf ook nog actief of bent u alleen passief betrokken?

Ik ben zelf actief als speler in Heren 2. We spelen in de 3e klasse met veel plezier en inzet. Vanzelfsprekend wordt elke wedstrijd geëvalueerd in de kantine.

 

joost de wolf / JdW Fotografie :: JdW_131125_05

Is er meer dan alleen Volleybal Vereniging The Phantoms?

Jazeker, ik ben vorig jaar verhuisd, dat brengt altijd klusjes met zich mee.

Daarnaast ga ik graag kijken bij het sporten van mijn kinderen in het weekend. Ik vind het ook gezellig om uit eten te gaan en af en toe een theater of een popconcert te bezoeken. En als het weer het toelaat toer ik graag in Doesburg en omgeving rond om mijn motor.

 

 

Fotografie: joost de wolf / JdW Fotografie uit Doesburg

2 reacties

  1. Henry Tieben

    Erg leuk stukje Joost en mooi fotografiewerk geleverd. Als oud voorzitter ook leuk te lezen dat het beleid nog steeds hetzelfde is en dat de core business namelijk leveren van volleybal wordt voortgezet. Leo is een goede vriend en vrijwilliger in hart en nieren erg belangrijk dat mensen als Leo staan voor hun taak als bestuurder zonder grote eer er voor terug te vragen. De eer uit dit stukje is mooi om te krijgen als bestuurder zonder belangen. Daar moeten we er meer van hebben in het Doesburgse verenigingsleven. De vereniging zijn wij!

  2. Joost de Wolf

    Hallo Henry, Dank je wel voor de complimenten.
    Het was leuk om even bij jullie langs te gaan.

    Dank je wel voor de gastvrijheid en succes met jullie club!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑