Oproep: geef input voor Ruimtelijke Structuurvisie Doesburg

De gemeente Doesburg wil de mening van haar inwoners horen als het gaat om ruimtelijke koers die de gemeente de komende tien tot twintig jaar moet gaan varen. Daarvoor worden diverse initiatieven bedacht. Een daarvan is een wenskerstboom in de stad waarin Doesburgers hun wensen voor Doesburg ten aanzien van het ruimtelijk gebruik van de stad kenbaar maken.

 

Het college van burgemeester en wethouders zetten op de Markt een speciale wenskerstboom. In deze wenskerstboom kunnen inwoners hun wensen voor Doesburg kenbaar maken. Hiervoor zijn speciale wenskaartjes beschikbaar bij de winkels in Doesburg en de balie van het stadhuis. Het college steekt dinsdagavond om 19.00 uur de verlichting van de wenskerstboom aan.

 

Het is een mogelijkheid voor inwoners om na te denken over de ruimtelijke koers die de gemeente de komende 10-20 jaar moet gaan varen. Komen er bijvoorbeeld nog nieuwe woningen, hoe staat het met de werkgelegenheid, weten toeristen de stad te vinden en waar gaan de kinderen naar school? Dit zijn slechts een paar vragen die aan de orde komen in de Ruimtelijke Structuurvisie.

 

De structuurvisie bevat een streefbeeld op hoofdlijnen over het ruimtegebruik binnen de gemeente over circa 10 tot 20 jaar. Het plan zet de koers uit voor ruimtelijke ontwikkelingen en doet ook uitspraken over de identiteit van de stad. Hiervoor gaan we op zoek naar het ‘Doesburgs goud’. Welke ingrediënten maken Doesburg zo bijzonder nu en in de toekomst?

 

Een eerste stap richting de ruimtelijke structuurvisie wordt gezet op 16 december om 19.30 uur.  Het jongerencentrum 0313 doet voor deze avond dan dienst als café: een inspiratiecafé wel te verstaan. Centraal staat de stamtafel waar kan worden aangeschoven om mee te denken over wat Doesburg straks uniek maakt in de regio. ‘Rondom deze tafel gaat u ‘op de borrel’ bij vier themahoeken over het toekomstige wonen, werken, recreëren en de voorzieningen in Doesburg’, aldus de gemeente in een persbericht.

 

 

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Goed iniatief van het college van burgemeester en wethouders om de burger er meer bij te betrekken.
    Waar kunnen we ons als burger aanmelden of is dit niet nodig en ishet een vrije inloop?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑