Met de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd hebben vier Doesburgse verenigingen hun vrijwilligersprobleem opgelost. In totaal werden maar liefst 94 nieuwe vrijwilligers gerekruteerd. Een resultaat waar de clubs blij mee zijn.

 

Afgevaardigden van Gymvereniging Unitas Doesburg, watersportvereniging DWV, volleybalverenging The Phantoms en tennisvereniging Doesburg 2002 volgden de cursus van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Onder leiding van cursusleider Roel Hazenberg gingen zij vier avonden aan de slag met onder andere het in kaart brengen van het vrijwilligerswerk, een wervingsactie en tips om bestaande vrijwilligers te behouden.

 

Gymnastiekvereniging Unitas Doesburg vulde in totaal 24 structurele vacatures en wist 11 personen te vinden voor losse klusjes. DWV vond 22 nieuwe vrijwilligers, waaronder scheidsrechters, wedstrijdofficials, groenvoorziening Zwembad Den Helder, kaderleden en spelbegeleiders voor miniwaterpolo. The Phantoms verwelkomen 17 nieuwe vrijwilligers, waaronder 1 voor beheer/bouwen website, 2 voor kampcommissie, 2 voor feestcommissie en 2 voor facebook-onderhoud. TDV2002 vond 20 nieuwe vrijwilligers. De verenigingen verwachten dat het aantal nog groeit.

 

De cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is mede mogelijk gemaakt door Breedtesport Doesburg. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.geldersesportfederatie.nl/mvkt.