Op 21 december, wanneer het de kortste dag van het jaar is, wordt in het filmhuis in Het Arsenaal in Doesburg aandacht besteed aan korte films. Onder de noemer Go short! worden er die dag meerdere korte films gedraaid.Op deze dag worden er op de tijdstippen: 12.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur blokken van 70 min. vertoond: een compilatie van Korte films voor volwassen kijkers. Deze filmpjes zijn òf zonder dialoog òf indien mèt dialoog dan Engels ondertiteld. Deze films (7x) zijn alle van Nederlandse makers.

Voor de jonge kijkers vanaf 4 jaar is er om 15.30 uur een ander compilatie programma te zien van 40 min. Eekhoorns, rupsen, vogels en een zebra zijn de hoofdpersonen.

Deze films zijn zonder dialoog of ondertiteling en daardoor goed te begrijpen voor alle kinderen. De makers van deze filmpjes (6x) komen uit verschillende Europese landen.

In het hele programma zijn films te zien van makers die een gooi doen naar een Gouden Kalf en wellicht een Oscar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.