De aanpak van bedrijventerrein Beinum-West in Doesburg gaat in maart 2019 van start. Vier maanden later, kort voor de zomervakantie, moet de revitalisering van het bedrijventerrein een feit zijn.

De aanbestedingsstukken zijn bijna klaar, laat een medewerker van de gemeente weten, en na de feestdagen start de aanbesteding. De aanbesteding wordt gegund op laagste prijs en eind februari 2019 moet duidelijk zijn welke aannemer aan de slag gaat. In maart moet dan de schop in de grond.

De wegen op het terrein krijgen nieuw asfalt en worden veiliger gemaakt voor fietsers en andere verkeersgebruikers. Of er een parkeerverbod komt, is nog niet duidelijk. Hiervoor wordt een parkeeronderzoek gehouden. Uit dat onderzoek moet blijken of het huidige parkeerregime in stand blijft, of dat er een parkeerverbod gaat komen.

Verder krijgt het bedrijventerrein meer groen. Zo wordt de vijver rechts naast de Leigraafseweg door aanpassingen van groen meer betrokken bij het bedrijventerrein. Verder wordt de ingang van het bedrijvenpark opgewaardeerd.

Daarnaast wordt de aannemer gekoppeld aan de ‘kabelboer’ zodat de inrichting van glasvezel mogelijk is. De wens om glasvezel is er volgens de gemeente, maar hangt af van de hoogte van de kosten voor de ondernemers. Wel wordt er bij de werkzaamheden rekening gehouden om glasvezel in te kunnen voeren.

Niet alleen het bedrijventerrein wordt onder handen genomen, ook de Angerloseweg die de scheiding vormt tussen bedrijventerrein en woonwijk krijgt een opknapbeurt. Uitgangspunt hierbij is de verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

In juli 2019 moeten de werkzaamheden zijn voltooid en moet de opwaardering van bedrijventerrein Beinum-West een feit zijn. Naar verwachting staat er dan een hedendaags, duurzaam bedrijventerrein.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.