Aanvaring nieuw Stadspartij-raadslid met Lo Cohen (BSMR)

Het kersverse raadslid Appie van der Beek van Stadspartij Doesburg is in aanvaring gekomen met Lo Cohen, voorzitter van de Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR). Op de site van De Gelderlander vliegen de twee elkaar in de haren in reacties onder een artikel over de BSMR.

 

Van der Beek, die namens Stadspartij Doesburg als tweede raadslid werd gekozen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen, stelde in een reactie onder het artikel vraagtekens over de rol van Cohen.

 

‘Die zelfde voorzitter van de BMSR Lo Cohen hoopte dat de Stadspartij zich nog voor de verkiezingen zelf zou opheffen. We hebben het zwart op wit. En laat de Stadspartij nu na de verkiezingen de grootste partij van Doesburg zijn geworden. Tja, hoe serieus moeten wij dan meneer Cohen nemen’, aldus Van der Beek.

 

Cohen reageerde op hetzelfde forum met de woorden: ‘Het zou A vd Beek sieren als hij onderscheid kon maken tussen de mening van Lo Cohen in Doesburg als kiesgerechtigde burger en de opvatting die hij als onafhankelijk voorzitter van de BSMR namens de BSMR in een een brief aan de nieuwe gemeenteraad en het nieuw te vormen college kenbaar maakt’.

 

Aanleiding voor de digitale confrontatie is een brief van de BMSR waarin het vraagt door de nieuw gekozen raadsleden serieus te worden genomen de komende vier jaar.

 

Twitter

 

1 reactie

  1. henk beijen

    Geachte Heer Cohen, U heeft mij tijdens de campagne van Stadspartij Doesburg op licht ironische wijze, U zo eigen, toegebeten dat u wenste dat deze partij zich nog voor de verkiezingen zou opheffen. Dit was uw antwoord op de vraag of u nog een wens had voor de stad Doesburg. Ik respecteer uw persoonlijke politieke voorkeur maar u had uw kritiek zoals u die ventileert in de Gelderlander beter kunnen noteren op ons wensenbord. Ik blijf erbij dat het u, als onafhankelijk voorzitter van de BSMR, niet past om een dergelijke uitspraak in het openbaar te doen. Ik zal mijn best doen om als raadslid er voor te zorgen dat de communicatie tussen de BSMR en de raad beter zal verlopen maar ik ben op mijn hoede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑