De Midwinterhoorngroep Doesburg meldt twee nieuwe leden. In Tonny Ligtlee en Hein Berends heeft de blaasgroep nieuwe aanwas gevonden. Ligtlee en Berends zijn sinds september in training om een midwinterhoorn onder de knie te krijgen.

 

De Midwinterhoorngroep oefent elke zaterdagochtend in de Harmonie van de Voormalige Schutterij. Deze ruimte is geluidsdicht en buren hebben er dan geen last van als er getraind wordt. De negen leden hebben voor het komende seizoen ook weer voldoende kracht in hun lippen nodig om de verschillende toonhoogtes te kunnen produceren. De hoorn heeft namelijk geen gaatjes of kleppen en vanuit de lippen moeten dan de natuurtonen gevormd worden.

 

De Doesburgse groep is behoorlijk bekend. Uiteraard in de eigen woonplaats, maar door hun optreden in het Openluchtmuseum te Arnhem verspreiden ze ambassadeurs een opmerkelijke naamsbekendheid van de oude Hanzestad. In het Openluchtmuseum spelen ze al vele jaren als vaste ploeg. Ook dit jaar zijn ze er tijdens de winteropenstelling vele dagen te vinden.

 

Zaterdag 6 december treedt de blaasgroep op tijdens de Kerstmarkt in Doesburg. Daarbij worden de nieuwe leden getoond aan het Doesburgse publiek.