Action wil voor 15 november antwoord van Doesburg

De kans op de komst van Action in Doesburg wordt met de dag kleiner. Zeker nu de gemeenteraad heeft besloten een brief van Action, waarin de winkeldiscounter meldt voor 15 november te willen weten of het zich mag vestigen in de veelbesproken exercitieloods in Doesburg, niet te behandelen in de besluitvormende vergadering maar door te schuiven naar de commissie VROM, die woensdag 9 november hierover vergadert.


In de extra gemeenteraadsvergadering werd duidelijk dat Action in een brief de gemeente kenbaar heeft gemaakt uiterlijk 15 november wil weten of het zich mag vestigen in de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg.


De oppositiepartijen CDA, VVD en PvdA vroegen om het schriftelijke verzoek van Action te behandelen in de extra raadsvergadering. Het op de agenda zetten van de brief van Action voor de extra raadsvergadering kreeg geen meerderheid. De extra raadsvergadering was uitgeschreven om de begroting 2012 te behandelen.


Wethouder Huizingh (D66) liet weten dat de brief aan de orde komt tijdens de commissie VROM, die woensdagavond 9 november bij elkaar komt. Volgens De Gelderlander kiest Action voor Dieren, wanneer het voor 15 november geen toestemming krijgt van Doesburg zich te vestigen in de excercitieloods.


De VVD Doesburg spreekt op Twitter van een misser van De Stadspartij om Action niet op de agenda te willen zetten. Inhoudelijk debat kan alleen in de raad, stelt VVD.


De PvdA Doesburg laat weten teleurgesteld te zijn. ‘Wat een trieste dag voor Doesburg’, twittert Yvonne Irving. Patricia Hertgers meldt op Twitter: ‘Ze snappen het niet!! Game over!?’


24 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  De deur voor de komst van Action naar Doesburg is gisteravond definitief dichtgesmeten door de Stadspartij, SP, D66 en Groen Links. Een behandeling in de commissie VROM van vanavond heeft weinig zin aangezien er geen raadsvergadering meer is voor 15 november. Het voorgaande bevestigd alleen maar de vertragingstaktiek van coalitiepartijen en het college.

 2. Doesburger

  Was het niet zo dat maanden geleden een motie van de Stadspartij niet is aangenomen om de Action te vestigen in de loods? En nu is die zelfde oppositie die niet mee wilde, aan het huilen en jammeren omdat ze zelf te laat zien dat het toch een goed voorstel was van de Stadspartij. Gemiste kans voor wie? Oppositie, ga je schamen om nu zo te reageren. Steek de hand in eigen boezem!

 3. Casper Bakker

  @Doesburger: Volgens mij ging de motie van de Stadspartij over het tijdelijk(!) toestaan van een vestiging in de loods. Ik als ondernemer zou me absoluut niet gaan vestigen op een locatie met een tijdelijke toestemming en dat vervolgens, terwijl je er al zit, de politiek gaat ouwehoeren om te besluiten of je er wel mag blijven. Ik snap heel goed dat de andere partijen van de motie van de Stadspartij hebben gezegd: tijdelijk heeft geen zin het moet gewoon permanent kunnen.

  Overigens snap ik de arrogantie in de politiek niet dat je denkt dat de Action zó graag naar Doesburg wil komen dat ze daar best maanden of jaren op willen wachten. Of te denken dat je wel een betere locatie voor ze hebt. Wees gewoon duidelijk en zeg dat ze of wel of niet in de loods mogen. Dan weten ze waar ze aan toe zijn en kunnen ze andere plannen maken.

  Als ondernemer/manager boven Amsterdam ga je je toch geen zorgen maken of je nou in Doesburg zit of in Dieren. Vanaf daar is het even ver rijden. En als de politiek in zo’n klein dorp als Doesburg daar zo een belangrijk punt van maakt en geen knopen kan doorhakken, dan heb je het toch al gehad met Doesburg?

 4. Rob

  @ Doesburger. Grappig dat de Stadspartij ieder keer terugkomt op hun motie om de Action tijdelijk toe te staan op de Barend Ubbinkweg. Een totaal onrealistisch voorstel. Je denkt toch niet dat Action een gigantische investering gaat doen om zich ergens tijdelijk te vestigen. Juridisch kan dat trouwens ook niet.

 5. remco

  Echt een brevet van onvermogen…

 6. Frans van der Krul

  Geachte Dames en heren politici,Door dit politiek gekronkel zijn de Doesburgers dus een Action kwijt!?Lees alleen maar op twitter hen ook hier het zwartepieten!Denk vooruit wat hebben we hier van geleerd?! Zie het als een uitdaging.Politiek moet niet zijn vooruitschuiven, kom met een oplossing voor de toekomst!Ik zal al vast een aftrap geven:Roep hierbij de politiek(VVD, PvdA en CDA enz) op om te komen tot een Herzieningsnota Bestemmingsplan centrum Doesburg, dit om zulke problemen in de toekomst te voorkomen.Straks wil de Hema naar een ander groot pand aan de grens van het centrum(grens centrum is arbitrair) en krijgen we dan weer dezelfde discussie? of de LIDL doet een verzoek?
  Denk groot!Leer hieruit en grijp je kans!

 7. Peter

  Kijken wat er over een jaar in de exercitieloods zit. Het klooster. De panden rondom de stadswerf. Doesburg leeft,echt je voelt het!

 8. Yvonne Irving PvdA

  Wat een trieste dag voor Doesburg, dat was mijn tweet gisteren na de raadsvergadering waarin alle kansen voor Action in Doesburg in 1x werden verspeeld.Wat een onbegrijpelijke houding om te zeggen we wilden toch een tijdelijke vestiging toestaan!Of de reactie van D66 we laten ons toch niet onder druk zetten door een ondernemer. Nou als die ondernemer een Low-Budget winkel is waar veel van onze inwoners erg blij mee zullen zijn en ook nog eens voor flinke werkgelegenheid zorgt. Een economische boost voor Doesburg. Dan kun je die trots best inslikken.
  Vanavond gaan we nog 1x praten over de Action maar een VROM vergadering is geen besluitvormende vergadering dat is de raadsvergadering en die is pas weer na 15 november.Daarom hebben wij gisteren geprobeerd die besluitvormng te krijgen.
  Met dank aan Groen Linka, D66, Stadspartij en Socialistische Partij is dit niet gelukt. Wel democractisch! De meerderheid van De raad kiest voor het niet vestigen van de Action in Doesburg. Game Over! Exit Action. Zij hebben heel wat uit te leggen aan de burgers van Doesburg.

 9. wim

  de stadspartij is nu bezig dat de mensen in een andere plaats dan doesburg de boodschappen gaat doen dacht dat die partij er voor was om de mensen in doesburg te houden goed gedaan stadspartij weet waar ik volgende keer op stem dus niet op die partij

 10. Doesburger

  Dat wordt dus om de week even naar Dieren rijden en ook gelijk daar mijn wekelijkse boodschappen halen bij de andere winkels. Verlies is voor Doesburg. Spijtig, maar waar.

 11. Karel

  Tja, en zo verdwijnt er nog meer uit Doesburg.
  Dachten de ‘heren’ nu werkelijk dat Action blijft wachten. Niet dus. Overigens zullen de ondernemers in het centrum het ook wel gaan merken. Nu de Action waarschijnlijk naar Dieren gaat, zullen er zeer waarschijnlijk ook klanten de Action volgen en naar Dieren trekken om hun boodschappen te doen. Gevolg zal zijn dat de inkomsten dalen en er straks steeds meer winkels verdwijnen uit het centrum omdat het niet meer rendabel is.

  Kortom, weer eens lekker kortzichtige politieke toestanden die maar één enkel gevolg zullen hebben, Voor je boodschappen kun je overal terecht… behalve in Doesburg.

  Wel jammer… het was zo’n mooi stadje om in leuke winkeltjes te snuffelen…

 12. Hapemo

  Heel jammer dat er zoiets nu niet mag in Doesburg. Wij gan regelmatig naar Eerbeek om daar naar de action te gaan en doen ook maar meteen de boodschappen in Eerbeek. Denk dat er nu dus heel wat Doesburgers nu naar Dieren zullen gaan voor de action en de boodschappen.
  En maar vreemd vinden dat Doesburg leeg loopt, jammer heel jammer.

 13. Frans van der Krul

  Karel zal zeker niet gebeuren”was zo’n mooi stadje”
  Het blijft een klein mooi stadje met grote stadse fratsen. maar moet niet in slaap vallen als een suffig provinciaals plattelands stadje zo men vele kent in Frankrijk. Uit huilen en kijken hoe we verder gaan, zie mijn eerdere oproep, niemand durft te reageren?(inhoudelijk)

 14. Wilma Rösler

  Ik heb er maar 2 woorden voor: Tjonge, tjonge! 🙁

  Hoezo Doesburg leeft? Het centrum wordt steeds stiller, steeds meer leegstand. Voor leuke betaalbare winkels moet je naar Doetinchem, Dieren of Arnhem. Slechte zaak en slechte reclame voor dit hanzestadje!

 15. Frans van der Krul

  Hoi Wilma,
  Het wordt steeds stiller in het centrum? Doe er wat aan Rammstein!
  Leegstand kraken!Probeer ook de mooie dingen te zien, goeie zaak.!

 16. Bart

  @ Allen:

  Triest is niet het goede woord, zelfs Berlusconi is eerlijker op zijn manier.
  Doesburg, Het griekenland van Nederland en weer pissen ze naast de pot.
  Weer worden de burgers de dupe in hun portomonai van het gekonkel van raadsleden en het stug volhouden aan zogenaamde afspraken.

  Maar lieve mensen weet je: Waneer staat er nu eens een party op en stapt totaal uit het college.
  Weg ermee kappen.

  Als je dan zo voor burgerbelangen bent, kom op dan zet je je rug schrap!

  Het centrum word stiller daar waar het college maar om zich heen schreeuwt van NEEEEEEEEEEE Dat willen we niet.

  Doesburg shame on you!

 17. Wollie

  Allemaal:

  Ik ben het helemaal eens met Wim waar is de lef van de Stadspartij om dit te steunen. “LAAT ACTION NAAR DOESBURG KOMEN” Zij zijn gekozen door de Doesburger met het idee dat er nu eindelijk wat ging veranderen met de politiek in Doesburg. Maar helaas deze lef ontbreekt ze en verschuilen zich achter het college, waar zij deel van uitmaken. Over twee jaar merken zij pas wat zij nu hadden moeten doen, verlies van stemmen zodat voor deze partij geen plaats/toekomst meer is in Doesburg.

 18. Sanne

  Waar gaaaaat dit over al weken….??? Een Action? Of willen een paar mensen hun zin doordrijven?
  Zonde van het prachtige oude pand om daar zo’n winkel in te zetten!
  Een boost voor de economie en werkgelegenheid in Doesburg? Een paar scholieren aan t werk en een paar vaste krachten… ik mis de boost..
  Wat een drama-makerij er zijn vast wel belangrijkere zaken in Doesburg om je als politiek druk over te maken!

 19. Esther

  Dit zijn echt beslissingen die bij de genoemde partijen horen. Mensen de stadspartij is zo groot geworden omdat ze de locatie Looiersweg voor sportclub wilden behouden. Prima uiteindelijk beslist sportclub zelf dan maar om de locatie af te stoten. Veel meer dan ellende hebben we niet van de partij gehad. Grote overschrijdingen in de werkzaamheden op het Molenveld wat uiteindelijk de verantwoordelijke de kop heeft gekost. Luisteren naar de burger doen ze niet waar ze wel voor stonden. De SP is altijd een partij geweest, dat veel roept en weinig nakomt. Ze pleiten voor het feit dat ze voor de burger opkomen, maar ook luisteren doen ze niet. Wanneer ze hun zin echt niet krijgen gaat het piepend en morrend verder. Verantwoordelijkheden nemen durven ze niet, omdat ze kennelijk invloedrijke mensen niet tegen de haren in willen strijken… Enfin uiteindelijk zullen we zien wat dit voor de tegenwerkende partijen voor invloed heeft op de volgende verkiezingen. Teleurgestelde mensen, laat dan je stem gelden. Dan voelen ze de gevolgen van het inmmiddels jarenlange wanbeleid!

 20. Bart

  Excuus voor mijn post die terecht weggehaald is.

  Het feit dat burgers teleurgesteld zijn in het college moge duidelijk zijn.

 21. Bart

  @ Sanne?

  Wat wil jij dan in die loods neerzetten en of laten vestigen?
  Een kunstenaarscollectief waar er al genoeg van is en die ruimschoots de stad bezetten?
  No offence tegen de ateliers en de kunstenaars maar Doesburg zit er redelijk vol van.
  Of een bioscoop……………die eerder in de loop der jaren al verwijderd is?
  Appartementen? Nee want daar heeft DHR Geereking ongetwijfeld naar gekeken.

  Een Discotheek? Neen na het veronicaschip die ooit de kade aandeed is er nooit meer iets vernomen van een disco………

  Een inlooploods? Nee inlopen gaat uit de mode en men is “moe”van inlopen.

  Ik weet het niet meer…….jawel…..afbreken en wachten tot de ” hut”ook vertrekt of weg moet en dan giga appartementen bouwen voor de westerlingen die graag aan het water wonen……….

  Bij de laatste optie vergeten we natuurlijk weer onze eigen bevolking die op eigen benen wil staan en snakt naar een woning die er niet is en men 10 jaar op “een”lijst staat alvorens men een woning kan krijgen .

  Ben ik cynisch? Nee valt mee! Ik ben werkelijk……en cynisch.

 22. Bart

  @ Yvonne?

  De eerlijkheid die je tentoonstelt in de tweets zou eigenlijk tentoongesteld moeten worden t.o.v de burgers door middel van politiek zoals politiek behoort te zijn: tot op het bot verdeelt maar wel rechtvaardig! En toch rekening houdend met de burgers.

  Voor het college een tip: Berlusconi is nu vrij dus kom naar beneden en sla je slag want deze man weet hoe je politiek bedrijft en money kan maken…………

 23. Ria

  De Action in Doesburg: heel graag!! Ik lees dat het nu niet door gaat door vrij arrogante besluitvorming van de politiek. Doesburg bepaalt niet alleen wie waar komt. Action weet zelf heel goed met welk pand ze hun bedrijfspolicy het beste tot z’n recht komt. Ik sluit me aan bij een medeschrijver die zegt dan dus naar de Action in Dieren te gaan en daar dan meteen ook de boodschappen te halen, ten koste van de middenstand in Doesburg. Het zij zo. Ik denk dat veel meer Doesburgers het zo gaan doen. Dieren is namelijk vlakbij, je rijdt er zo even heen en gaat dan meteen even naar díe zaken waarvoor je anders in Doesburg was gebleven.
  Ik ben wél heel blij voor Staarink dat Action niet naar Doesburg komt, onze eigen Bijenkorf!! In ieder geval door mij al beroemd ver buiten Doesburg gemaakt, met z’n vele niet- standaardprodukten. Paul en zijn uiterst leuke en goed gesorteerde zaak verdienen nog een lang leven in dit pitoreske stadje met z’n kneuterige binnenstadpandjes waar je veel leuks mee kunt maar waar de Action absoluut niet tot z’n recht zou komen. Wat mij betreft was de exercitieloods een geweldig pand voor hen. Jammer dat de raad niet beter naar z’n burgers luistert!

 24. loesje

  komt die action nou wel of niet de ene zegt wel en de andere niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑