De telefooncirkel in Doesburg is een feit. Er blijkt voldoende belangstelling te zijn om zo nu en dan mensen te bellen die niet of nauwelijks sociale contacten hebben. Tijdens een informatieavond op initiatief van wijkraad Beinum is afgesproken dat op 21 november de eerste startbijeenkomst is. Daarbij wordt in detail ingegaan hoe de telefooncirkel moet gaan werken in Doesburg.


De telefooncirkel is kort gezegd een groep vrijwilligers die met elkaar een groep eenzame mensen periodiek belt om te horen of alles nog goed is. Op 19 oktober was hiervoor een informatieavond. Daarbij bleek dat er voldoende belangstelling is om een telefooncirkel in Doesburg op te zetten.


‘We denken aan een opzet waarbij de vrijwilligers ook veel vrijheid over houden: een groep van 5 à 6 personen die samen een cirkel ‘draait’, waardoor iedereen maar een dag in de week of een week in de maand dienst heeft, en er ook mensen kunnen invallen.. Hoe we het precies gaan doen bespreken we tijdens de startbijeenkomst op 21 november’, zo laat de organisatie weten.


Mensen die willen aansluiten en een onderdeel van de telefooncirkel willen zijn, kunnen zich aanmelden bij Carel Rensing van het Rode Kruis. Dat kan via c.rensing@wxs.nl of 0313-47 31 47. De startbijeenkomst op 21 november wordt gehouden bij het Rode Kruis in de Roggestraat 3 in Doesburg. De avond begin tom 19.30 uur.


Zie ook:
Telefooncirkel in Doesburg tegen vereenzaming