Acupuntuurpraktijk Doesburg start met groepsles QiGong

Acupunctuurpraktijk Doesburg start een groepsles QiGong. Deze les zal elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur aan de Wilgenstraat 4 worden gegeven. De les wordt verzorgd door Dieke Theuns.

QiGong is de Chinese bewegingsleer die door iedereen beoefend kan worden. Het kent vrij eenvoudige, vloeiende bewegingsoefeningen waarin alle gewrichten en spieren worden ontspannen, losgemaakt en bewogen. Bij iedere beweging breng je de aandacht naar een ander deel van je lichaam.

In China wordt QiGong ook wel acupunctuur zonder naalden genoemd. Je doet het zelf en je leert met je aandacht energie, in de vorm van warmte, naar plaatsen in het lichaam te sturen. Dit bevordert de energiedoorstroom, zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, stabieler bewegen en werkt rustgevend op lichaam en geest.

QiGong helpt om soepel en fit te blijven en is geschikt voor alle leeftijden, ongeacht de fysieke conditie! Hierdoor is QiGong een zeer geschikte bewegingsvorm voor iedereen. Er wordt gestart met een gemengde groep wat het niveau betreft. Dat houdt in dat een deel van de oefeningen zittend zal plaatsvinden en een deel staand/lopend.

Wanneer het niet mogelijk is om oefeningen staand te doen, kunnen deze uiteraard op de stoel plaatsvinden. De groepsles zal zich in eerste instantie richten op mensen die bepaalde klachten hebben. Deze klachten kunnen zeer divers zijn: van stramheid tot bepaalde ziekten waardoor het bewegen moeizaam verloopt.

Dieke Theuns is acupuncturist en heeft al 10 jaar haar praktijk in Doesburg. De laatste vijf jaar volgde zij diverse QiGong trainingen voor zichzelf maar ook om deze oefeningen in haar praktijk aan de cliënt te leren ter verbetering van de gezondheid. Door middel van deze groepsles komt er een droom uit om meerdere mensen te gelijk aan de slag te zetten om zo aan de gezondheid te werken!

De kosten bedragen per losse les 12,50 euro en er zijn twee verschillende strippenkaarten aan te schaffen. Negen lessen in 12 weken is 108 euro of 12 lessen in 12 weken is 120 euro. Ook een proefles is mogelijk voor 5 euro.

Op dinsdag 18 en 25 september zullen er gratis proeflessen plaatsvinden van 10.00 tot 11.00 uur aan de Wilgenstraat 4. Hiervoor dien je je van tevoren aan te melden, omdat er maar plaats is voor 8 personen per les. Aanmelden kan bij Dieke: 06-62633430 of per email info@acupunctuurpraktijkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑