Het nieuwe Hanzegilde in de Ooipoortstraat 48 in Doesburg krijgt een bijzonder interieur. Angelique Bosman van SimArt heeft een opvallende muurillustratie gemaakt, die binnenkort officieel wordt onthuld.

De muurillustratie laat een zelfontworpen skyline van Doesburg zien en is samengesteld door opdrachtgever Jelle Koning en uitvoerder Angelique Bosman.

‘We zijn samen door Doesburg gelopen en hebben de mooiste panden besproken. Vervolgens heb ik een ontwerp gemaakt op A3-formaat en daarna is de definitieve schets bepaald’, aldus Bosman, die vorig jaar oktober SimArt begon.

De Doesburgse onderneemster Bosman werkte in augustus 8 dagen aan de muurillustratie die zo’n tien meter breed is en anderhalf tot twee meter hoog. Onder de muurillustratie staan trefwoorden die horen bij Hanzegilde. De muurillustratie wordt vrijdag 21 september tijdens de officiële opening van het Hanzegilde onthuld.

‘Ik ben grafisch ontwerper en illustrator, en ben trots op het resultaat. Vooral ook opdat de opdrachtgever vertrouwen en ruimte heeft gegeven bij deze opdracht. Het eindresultaat is een aanvulling op de sfeer van het hele pand’, aldus Bosman.

Voor Bosman is het niet de eerste muurillustratie bij ondernemers in Doesburg. Eerder maakte ze een muurillustratie bij Appel & Ei in de Kerkstraat. Hanzegilde is verhuisd van de Kerkstraat naar de Ooipoortstraat 48 en biedt werkplekken aan voor ondernemers. Daarnaast verzorgt Hanzegilde netwerkbijeenkomsten en faciliteert het kennisdeling voor en door ondernemers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.