Spectaculaire badeendenrace in IJssel in Doesburg

Rotaryclub Doesburg, waar veel ondernemers deel van uitmaken, zet zich sinds jaar en dag in om de maatschappij een beetje beter te maken. Tijdens de DoesburgseKadedagen houdt het een spectaculaire badeendenrace, waarbij geld ingezameld wordt voor mensen die dat nodig hebben.

De DoesburgseKadedagen op 22 en 23 september zijn een mooie gelegenheid om weer een spectaculair evenement te organiseren, zo laat Rotaryclub Doesburg weten.

Rotaryclub Doesburg gaat op 23 september om 16.00 uur bij de IJsselkade de Eerste Doesburgse Badeendenrace houden. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan het goede doel.

Hoe gaat de badeendenrace in zijn werk? Alle badeenden hebben een uniek nummer en via de aankoop van het bijbehorende genummerde lot, is de badeend verzekerd van deelname en kan hij de strijd met zijn mede-eenden aangaan. Loten worden op zaterdag en zondag op de kade verkocht voor 3 euro per stuk (2 loten voor 5 euro).

Viking Adventure Sports
Uitsluitend ‘verkochte’ bad-eenden komen in een grote big-bag en zullen door Viking Adventure Sports in samenwerking met de brandweer te water worden gelaten in de kom voor de kade. Daarna gaat de wedstrijd van start.

De brandweer zal met behulp van een straal spuitwater de badeendjes voortstuwen richting finish. Maar natuurlijk zullen ook wind en stroming van invloed zijn op het verloop van de race. De speaker zal verslag doen van deze ongetwijfeld zeer spannende wedstrijd.

Na de finish zal de notaris, die toezicht houdt op een eerlijke race, samen met de burgermeester de winnende lotnummers bekend maken. De eigenaren van de loten die corresponderen met de snelste badeendjes, winnen een prijs. Tot slot wordt de cheque aan de goede doelen uitreiken.

Meer dan 20 prijzen
De uitslag zal ook bekend worden gemaakt op de site van Rotaryclub Doesburg en op Facebook. De badeenden gaan niet verloren, ze worden allemaal weer uit het water gehaald en blijven eigendom van Rotaryclub Doesburg.

Er zijn meer dan 20 prachtige prijzen beschikbaar voor de winnaars, waaronder onder andere een Ipad, een damesfiets en een airfryer. Prijzen kunnen tot 2 maanden na de race afgehaald worden bij woonwinkel het Bovenhuys, Kerkstraat 1 te Doesburg.

De opbrengst gaat dit keer naar 2 goede doelen, te weten en Stichting Ekeunos en Stichting ‘100% voor het goede doel’.  Stichting Ekeunos, opgericht door Doesburger Elja Vels, zet zich in voor projecten die zorgen voor het welzijn van burgers die weinig tot geen kans krijgen in Oeganda. De Stichting zorgt voor opleiding en medische zorg. Stichting ‘100% voor het goede doel’ zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van leven van kansarme mensen in onder andere Cambodja, met name d.m.v. het realiseren en bevorderen van (drink)watervoorzieningen, educatie en gezondheidszorg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑