Gasthuiskerk Doesburg is genomineerd voor de titel ‘Meest gastvrije theater van Nederland.’ Voor die verkiezing zijn veertig theaters genomineerd in vier categorieën, gerangschikt naar de grootte van de vestigingsplaats.

In iedere categorie worden een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Een van de vier gouden winnaars wordt uiteindelijk het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’. De bekendmaking van de winnaars is op 2 oktober in Aalsmeer.

De verkiezing is georganiseerd door de ANWB aan de hand van criteria als aanbod van voorstellingen, bereikbaarheid, horeca in en om het theater, prijsniveau, sfeer en uitstraling.

Bezoekers aan de theaters konden afgeslopen zomer hun stem uitbrengen. Gasthuiskerk Doesburg neemt het in de categorie ‘kleine gemeenten tot 50.000 inwoners’ op tegen theaters als de Agnietenhof in Tiel en Schouwburg Venray.

Onder de genomineerden in andere categorieën bevinden zich onder andere Orpheus in Apeldoorn, Cultura in Ede, de Lievekamp in Oss, Carré in Amsterdam en het Scheveningse Circustheater.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Foto: Gasthuiskerk