Ad van den Brink terug als voorzitter Culturele Zondag Doesburg

Ad van den Brink, de bedenker van Culturele Zondag Doesburg, is terug in het bestuur van het maandelijkse cultuurevenement in Doesburg. Van den Brink is benoemd als voorzitter en vervangt Geert Ellen die is gestopt. Ellen kwam afgelopen winter regelmatig in het nieuws toen de Culturele Zondag Doesburg zich verzette tegen de plannen van de gemeente om winkels open te laten zijn tijdens de Culturele Zondag Doesburg.

 

Na vele jaren trouwe dienst hebben Geert Ellen en Marjanne Wijnen het stokje overgedragen. Zowel Geert Ellen als Marjanne Wijnen hebben reeds enige tijd geleden aangegeven niet meer herkiesbaar te willen zijn.

 

In de Algemene jaarvergadering is een drietal nieuwe bestuursleden gekozen. Opvalland gegeven hierbij is dat onder de nieuwe bestuursleden twee deelnemers van het eerste uur hebben plaatsgenomen; Ad van den Brink en Arie Niks.

 

Van den Brink en Niks gaan samen met het team, bestaande uit 5 personen, de maandelijks terugkerende Culturele Zondag nog verder uitbouwen. Ervaringen uit het verleden en de kennis en enthousiasme van het heden zal het bestuur daarbij helpen, zo wordt gedacht bij Culturele Zondag Doesburg.

 

Achter Van den Brink is Marcel Blo vice-voorzitter. Anne van der Meiden is secretaris en Arie Niks vervult de functie van penningmeester. Pieter Sloot is pr-functionaris.

 

Culturele Zondag Doesburg was afgelopen winter nadrukkelijk in het nieuws. Het verzette zich tegen de plannen van de gemeente om winkels de ruimte te geven ook op de eerste zondag van de maand hun deuren te openen. De Culturele Zondag Doesburg beargumenteerde haar verzet dat dit gemeentelijke plan de doodsteek zou zijn voor het kunstinitiatief en dat kunstliefhebbers weg zouden blijven.

 

Culturele Zondag Doesburg

 

2 reacties

 1. robert duis

  @Bestuur Culturele Zondag.

  a) Dank aan het oude Bestuur! Wens het nieuwe Bestuur veel succes!

  b) Zijn er al cijfers bekend over de combinatie EERSTE ZONDAG v.w.b. “Cultuur” en “Business”;
  met andere woorden …… zijn er nu minder – of misschien wel meer mensen die Doesburg bezoeken en
  geld uitgeven aan zaken die wij onder de noemer “KUNST” kunnen rangschikken op deze EERSTE
  – en met “BUSINESS” gecombineerde Culturele ZONDAG?
  Het zou toch interessant zijn om wel- of niet met cijfers te kunnen aantonen of het een terechte angst van
  het OUDE BESTUUR is geweest.

 2. Wil Verlaan

  Als ik op culturele zondag de vele bezoekers verwachtingsvol de stad zie inlopen en later moe maar voldaan zie weggaan, weet ik dat het oude bestuur alle hulde verdient. Ik wens het nieuwe bestuur inspiratie en creativiteit om wat goed is te behouden en nieuwe ontwikkelingen in te zetten. In een mooie stad als Doesburg gaat dat vast lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑