Adviesorgaan voor sociale maatschappelijke vraagstukken


Doesburg start een adviesorgaan voor allerhande sociale maatschappelijke vraagstukken waar de gemeente mee te maken heeft. Voor deze zogeheten Brede Sociaal Maatschappelijke Raad Doesburg (BSMR) zoekt Doesburg leden. Daarnaast wordt gezocht naar een onafhankelijke voorzitter.


Het is de bedoeling dat het adviesorgaan in het najaar van start gaat. In de BSMR houden elf personen zich gezamenlijk bezig met maatschappelijke vraagstukken en in het bijzonder met de lokale uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Werk en Bijstand (WWB).


De BSMR adviseert het college van B&W zowel gevraagd als ongevraagd over de WMO en WWB. Het adviesorgaan vergadert zo’n vier tot tien keer per jaar.


De gemeente zoekt maatschappelijk betrokken Doesburgers die zich graag voor de gemeenschap willen inzetten. Kandidaten kunnen affiniteit hebben met wijkraden, jongeren, mantelzorgers, ouderen, mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte, mensen met een verstandelijke beperking of cliënten maatschappelijke zorg en verslavingszorg.


Geïnteresseerde Doesburgers voor het lidmaatschap van de BSMR kunnen zich voor 1 september melden bij Marjon Opgenoort van de Gemeente Doesburg.


Naast leden zoekt de gemeente een onafhankelijk voorzitter voor de BSMR. Tot de taken van de voorzitter behoren onder andere het fungeren als aanspreekpunt van de BSMR en het leiden van vergaderingen. Kandidaten voor deze functie kunnen zich ook melden bij Marjon Opgenoort.

1 reactie

  1. frans

    Niet erg handig deze actie nu , velen zijn op vakantie, het is komkomermaarbij tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑