De tweede Doesburgse haringparty kan op veel belangstelling rekenen. Ruim voor de sluitingstermijn voor het aanmelden heeft de organisatie al 70 aanmeldingen binnen. De haringparty wordt op 19 juni vanaf 17.00 uur gehouden in Gasthuis du Soleil en heeft als doel geld binnen te halen voor het goede doel.

 

Het voorlopige nettoopbrengstbedrag ten behoeve van de twee klepels voor de Es-klok van het Carillon van de Martinitoren is op dit moment ruim 1.700 euro en dat is zo’n drie week voorafgaand aan het feestje ruim tweemaal zo veel als vorig jaar rond dezelfde tijd. Dit komt door de grote hoeveelheid sponsoren die zich al hebben aangemeld’, aldus mede-organisator Jan Strating. De veilingmeester staat inmiddels op scherp, evenals de accordeonist voor de bijbehorende zeemans- en vissersliederen.

 

De grote hoeveelheden aanmeldingen moeten volgens Strating nog op gang komen en natuurlijk de veiling van 2 vaatjes haring; 1 x een oplopende veiling met hoogste bod en 1 x een Amerikaanse veiling waarbij steeds met kleine bedragen geboden wordt tot dat de tijd om is en degene die het laatste bod heeft gedaan het vaatje mag houden. De haring wordt beschikbaar gesteld door Vishandel Fieret uit de Bergstraa.

 

De organisatie verwacht ook dit jaar boven de 5.000 euro en het aantal bezoekers zal volgens verwachting richting de 150 gaan. Aanmelden om langs te komen kan via www.haringparty-doesburg.nl. Strating: ‘Iedereen die van een paar gezellige uurtjes en haring houdt is welkom, particulier en zakelijk’.

 

De entree bedraagt 30 euro per persoon en dit bedrag kan bij de entree contact worden voldaan. Hiervoor kan men onbeperkt haring eten om dit vervolgens met Zuidam Corenwijn weg te spoelen. Daarnaast krijgen de bezoekers vier consumptiemunten voor bier, wijn en/of fris en komt er een keur aan Hollands Bittergarnituur voorbij, maar bovenal een paar mooie en gezellige Doesburgse netwerkuurtjes met de unieke mogelijkheid om mee te bieden op de vaatjes Nieuwe Haring en aldus de opbrengst voor het mooie Doesburgse Goed Doel omhoog te stuwen.

 

Na afloop is er de mogelijkheid voor een After Haring Party Diner bij Bistro La Boucherie in de Boekholtstraat.