Doesburg heeft er met de Hanzetruffel een bijzondere lekkernij bij. De bonbon is het gevolg van een samenwerking tussen Alberdeco en buurman LekkerszenZo, beiden gevestigd in de Kerkstraat, de foodstreet van Doesburg.

De handgemaakte Hanzetruffel heeft de volle smaak van een bonbon met een crunch van Hanzeballetjes, het zelfgemaakte snoepje van LekkerszenZo. De Hanzetruffel ligt sinds deze week in de winkel van Alberdeco.

‘Iemand bracht ons op het idee om de crunch van onze Hanzeballetjes te verwerken in een bonbon. Zo zijn we met Nicole van Voort van Alberdeco gaan overleggen en is er een unieke samenwerking ontstaan’, aldus Hanneke Hoed van LekkerszenZo.

Hoed: ‘Het mooie is dat we elkaar de handel gunnen. We overlappen elkaar met bepaalde producten, maar we verwijzen ook naar elkaar door’.

LekkerszenZo ondergaat door uitbreiding van activiteiten een naamswijziging. Heette het eerst nog ‘LekkerszenZo Oudhollands snoep’. Nu is de officiële naam ‘LekkerszenZo Zoetigheid en Delicatessen’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.