Na de mosterdbonbon heeft Alberdeco weer een mosterdprimeur. De chocolaterie in de Kerkstraat in Doesburg komt met mosterdijs op de proppen.


‘De Doesburgse mosterdbonbon is een succes. Mosterdijs is een logische opvolger voor het zomerseizoen’, aldus Roy Kappert van Alberdeco in een videoverslag van LiViPro.


Kappert heeft het ‘lokale ijs’ sinds een paar dagen in de vitrine liggen. ‘De reacties zijn heel verrassend. De een wil vijf mosterdijsjes. De ander zegt er geen hele sorbet van te hoeven.’


De mosterd voor het ijs wordt speciaal gedraaid bij de Doesburgse mosterd en azijnfabriek in Doesburg. De mosterdzaadjes in het ijs van Alberdeco zijn minder fijn gemalen dan in de bekende mosterd.


Het Doesburgse mosterdijs wordt 7 juni, tijdens het belangrijke VNG-congres, ook geserveerd aan de bestuurders die Doesburg bezoeken. Verder is het ijs binnenkort ook verkrijgbaar als Doesburgse ijscoupe bij Bakker Bertram en Brood.


De vorige mosterdprimeur bij Alberdeco met de mosterdbonbon dateert uit oktober 2010. Daarna kwam Alberdeco ook nog in het nieuws met de introductie van een speciale bierbonbon.


Zie ook:
Alberdeco bedenkt bonbon met Doesburgse mosterd
Nederlandse primeur in Doesburg: bierbonbon bij Alberdeco