Het Doesburgse bedrijf Alfun is drie jaar lang de backstage-leverancier van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Alfun levert alle tafels, stoelen, koelkasten en statafels die nodig zijn om de diverse locaties op het evenemententerrein in te richten.


‘600 tot 700 tafels, 500 stoelen, 100 statafels’, schat eigenaar Aloys Seegers in. ‘Vanaf 6 juli zijn we gaan rijden richting Lichtenvoorde. Ik schat ruim twintig ritjes om alles daar te krijgen’.


Een maand van tevoren kreeg Seegers een lijst met spullen die nodig zijn op de Zwarte Cross. ‘We leveren de spullen aan bij een centrale opslag. Van daaruit gaan de stoelen en tafels naar de desbetreffende plaatsen. Spoedleveringen brengen we rechtstreeks naar locatie’.


Begin dit jaar kwam Alfun een driejarig contract overeen met de organisatie van de Zwarte Cross. ‘Vorig jaar hebben een pilot geraaid. Dat is beide partijen goed bevallen. Het is een uitdagende opdracht, maar wel een heel leuke. Het is geweldig om te zien hoeveel enthousiasme en plezier er in bij de organisatie’, aldus Seegers.


De Zwarte Cross vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 22 juli. Naar verwachting zullen meer dan 150.000 mensen een bezoekje brengen aan de Zwarte Cross. Seegers zelf is de eerste twee dagen stand by vanuit bij bedrijf in Doesburg om, indien nodig, snel nog spullen te brengen. Zondag gaat hij zelf naar Lichtenvoorde. Niet om te werken, maar om te genieten van het spektakel. Seegers: ‘Ik neem Eva en Geert-Jan uit Doesburg (Geert-Jan te Boekhorst van kapsalon Rootz, red.) mee. Ze zullen de ogen uitkijken’.