Aniek Bloemendaal, zwemster van de Doesburgse Watersport Vereniging (DWV) heeft een prestatiemedaille voor het zwemseizoen 2010/2011 ontvangen. Dinsdag 17 januari reikte de voorzitter van DWV, André Vreman een door de KNZB uitgeven prestatiemedaille aan Aniek uit.


Door haar behaalde zwemresultaten in het seizoen 2010/2011, kwam Aniek Bloemendaal (junioren 2) in aanmerking voor een bronzen medaille. Om in aanmerking te komen voor een prestatiemedaille gelden de volgende criteria:
Goud :   verbetering Nederlands senioren record of eerste 10 wereldranglijst
Zilver :   eerste 10 all-in van de KNZB 25 m. baan ranglijsten
Brons :   11 t/m 25 all-in van de KNZB 25 m. baan ranglijsten of eerste
10 van de jeugd en junioren ranglijsten.


De KNZB ranglijsten gelden als uitgangspunt voor toekenning van een prestatiemedaille. Hierin worden alle gezwommen tijden per seizoen opgenomen.


Op dinsdag 17 januari feliciteerde de voorzitter André Vreman ook de zwemselectie met de behaalde successen bij de Gelderse Winterkampioenschappen. De Gelderse Winterkampioenschappen vond plaats in het weekend van 14 en 15 januari in zwembad Rozengaarde in Doetinchem. De zwemmers namen deel aan 15 verschillende afstanden en daarbij werden maar liefst 10 medailles vergaard. Zes zwemmers zwommen 1 of meerdere limieten. Aniek Bloemendaal en Marleen Ankersmit waren hierbij de gouddelvers voor DWV.


Zie ook
Zwemsucces DWV op Gelderse Winterkampioenschappen


Foto: DWV