Befaamde Singelloop terug op Koninginnedag in Doesburg

De Singelloop keert terug in Doesburg. De hardloopwedstrijd wordt, net als vroeger, weer gehouden op de avond van Koninginnedag. Start en finish zijn de Kerkstraat in het centrum van de stad. Zowel voor de geoefende als minder geoefende hardloper is er een mogelijkheid om mee te doen. De herlancering van de Singelloop kwam mede tot stand na een actieve rol van Sander van der Hoeff, een van de deelnemers van de Beinum RUN in september 2011. Via DoesburgDirect.nl kwam hij in contact met de organisatie van Doesburg & Oranje om de Singelloop weer op de agenda te krijgen.


Koninginnedag is een dag die bij uitstek veel traditie heeft. Doesburg en Oranje is daarom heel trots om een oude traditie in ere te herstellen, zo laat Han Snijders weten. De Singelloop, een van de oudste onderdelen van het programma op Koninginnedag in Doesburg, komt na een afwezigheid van twee jaar weer terug.


De Singelloop heeft de afgelopen jaren niet op het programma gestaan, maar er bleven sindsdien telkens weer geluiden uit de bevolking te komen dat men het jammer vond dat er geen Singelloop meer was.


Een van de reacties naar aanleiding van de Beinum RUN in september kwam van deelnemer Sander van der Hoeff, die zich sterk wilde gaan maken om dit sportieve element weer nieuw leven in te blazen.


Hij zocht contact met het bestuur van Doesburg en Oranje en samen met Breedtesport en Unitas is er een commissie gevormd die de Singelloop gaan organiseren. ‘Hoewel er nog een hele boel moet worden gedaan, liggen er al een aantal zaken vast’, aldus Snijders.


De Singelloop zal, net als vroeger, weer worden gelopen op de avond van Koninginnedag, vanaf half zeven ’s avonds en is een prestatieloop dus geen wedstrijd. Start en finish zijn in de Kerkstraat ter hoogte van de voormarkt en de route is Kerkstraat, Koepoortstraat, Lindewal, Burg. Nahuyssingel, Meipoortwal, Rooseveltsingel, Ooipoort, Doormansingel, Veerpoortwal, Koepoortwal, Koepoortstraat, Kerkstraat en dan de finish, een totaal van bijna 2700 meter. Snijders: ‘Dus lopers, ga in training en doe mee’.


In de traditie van de Singelloop wordt er een estafette gelopen waardoor ook de minder geoefende lopers mee kunnen doen, teams van 6 mensen die elk 450 meter lopen. Bedrijven, scholen, verenigingen of gewoon een vrienden club, iedereen kan meedoen. Het wisselen geschiedt door het doorgeven van een oranje voorwerp, dat zelf door het team bepaald mag worden.


Voor geoefende lopers worden de singels twee keer gelopen worden en de afstand daarmee komt op bijna 5 kilometer en er zijn ook nog andere ideeën binnen de organisatiecommissie die gaat proberen er een geweldig spektakel van te maken voor de lopers, maar ook voor het publiek.


Goede ideeën en suggesties vanuit de bevolking zijn dan ook van harte welkom, reageer daarvoor naar Doesburg en Oranje, info@doesburgenoranje.nl. Met de Singelloop als afsluiting van het programma op Koninginnedag zijn er weer genoeg redenen om te zeggen; “Koninginnedag vier je in Doesburg”.


Zie ook:
Doesburgse hardloper wil Singelloop terug op programma

Hardlopers van Hanze-Runners zoeken meelopers
Jente Baars wint eerst Beinum RUN in Doesburg

2 reacties

 1. Bart

  Perfecte actie.
  De singelloop hoort bij Koninginnedag en Doesburg

 2. Hanny

  @Bart: ben je ook al lid van Doesburg en Oranje?
  Zonder meer leden wordt het moeilijk.
  Om de kosten hoeft men het niet te laten, is maar 10 euro per jaar en als je nu lid wordt krijg je een fraaie oranje D&O wimpel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑