De drie beste deelnemers aan de fotowedstrijd van DoesburgDirect.nl afgelopen herfst, hebben zaterdagmiddag een cursus digitale workshop gevolgd. De cursus werd aangeboden en uitgevoerd door Joost de Wolf, professioneel fotograaf uit Doesburg en jurylid van de fotowedstrijd.


Fred van Daalen, Remco van Engen en Sander Snijders werden zaterdag uitgenodigd in de fotostudio van Joost de Wolf in Duiven. Daar kregen ze uitleg over de technische aspecten van digitale fotografie aangevuld met praktijk opdrachten. Door het slecht weer konden ze niet naar buiten waar De Wolf enkele besproken technieken wilde laten zien. De insteek van deze korte workshop was het gebruik van flitslicht op locatie. Omdat de deelnemers aangaven dat zij grote affiniteit hebben met landschapsfotografie kwamen er enkele prachtige beelden van Joost voorbij, waarbij flitslicht werd gebruikt in een landschapsfoto.


Joost de Wolf over de workshop: ‘Het subtiel gebruiken van flitslicht in combinatie met bestaand licht wordt al snel een vrij technische bezigheid. Ik denk dat ik heb kunnen laten zien dat het gebruik van flitslicht binnen een landschapsfoto kan. De techniek werd goed opgepakt en ik denk dat ik ze heb kunnen entousiasmeren om in sommige situaties extra licht te gebruiken’


Van Daalen, Van Engen en Snijders werden gekozen tot de beste deelnemers van de fotowedstrijd van DoesburgDirect.nl. Daarbij was de opdracht om ‘Doesburg in de herfst’ vast te leggen op de gevoelige plaat.


Van Daalen won de wedstrijd met een foto van de IJsselbrug in de mist. Daarvoor kreeg hij een culinaire avond bij restaurant De Liefde in Doesburg aangeboden en dus een workshop fotografie van Joost de Wolf.