Anneke de Bundel laat zich opsluiten voor goed doel

De Doesburgse journalist Anneke de Bundel laat zich op 29 mei 12 uur lang opsluiten in een hok van een bij twee meter. Ze doet dat om aandacht te vragen voor minderjarige meisjes die in de prostitutie worden opgesloten. De Bundel doet dit voor de Stichting Stop Kindermisbruik.

 

‘Op 29 mei laat ik mij 12 uur opsluiten in een hok van 1×2 meter in restaurant Sizzles in Apeldoorn. Dit zijn de afmetingen van het hokje waarin veel jonge minderjarige meisjes in de prostitutie worden opgesloten. Maanden, soms jarenlang’, aldus De Bundel.

 

De Bundel doet dit voor de Stichting Stop kindermisbruik. Dit jaar ligt de focus op India, maar ook in Nederland wordt melding gemaakt van kinderen uit Oost-Europa die hier gedwongen vastzitten.

 

‘Als pleegmoeder heb ik verschillende meisjes in huis gehad die hier via de handel terecht kwamen en door de politie onderschept werden. Ik ga binnenkort een reportage maken over het onderwerp in Moldavié over meiden die bevrijd zijn. De fotografe met wie ik werk, werkt voor de stichting en maakte een schrijnende reportage over de meisjes in India’, aldus De Bundel, die een speciale website heeft voor de actie.

4 reacties

 1. Frans van der Krul

  Hoi Anneke,
  Wil even zeggen dat Ik het `n mooi initiatief vind en dat ik hoop dat het een groot succes wordt met veel media aandacht.

 2. frans Schilderman

  Anneke,prima initief,sterkte er mee,hoop ook dat je er heel veel mee bereikt,de mensenhandel/misbruik moet de wereld uit,en lui die daarachter zitten moeten aangepakt worden.

  Gr. Frans

 3. Mieke Wijnakker

  Entousiast over dit initiatief, Anneke zoekt nog sponsoren kijkt op de speciale website, zie ierboven

 4. Anneke de Bundel

  Dank je wel Frans en Mieke voor jullie steun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑