De technische commissie van korfbalvereniging Rivalen uit Doesburg heeft een akkoord bereikt met Gerrit de Weert uit Beltrum. Met ingang van het seizoen 2013/2014 neemt De Weert  het eerste en tweede team van de Doesburgse club onder zijn hoede. De contractduur is éénjarig met een optie voor een tweede jaar. Beide partijen hebben uitgesproken graag voor een langere periode samen te werken.

 

De T.C. is ontzettend blij met het vastleggen van deze ervaren trainer en hoopt aan de hand van Gerrit de Weert een stapje vooruit te kunnen maken’, aldus Robert Baars van Rivalen.

 

De Weert krijgt één belangrijke opdracht mee; de ingeslagen weg onder de huidige trainer Rob Edelenbos te vervolgen met als doel op termijn een promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

 

Verder zal De Weert ingezet worden om de gehele club naar een hoger niveau te tillen. De Weert zal intensief betrokken worden bij de jeugd en het opleiden van jeugdtrainers. Naast de ondersteuning vanuit de bond, zal De Weert ieder kwartaal een clinic geven. Ook zal hij samen met de JTC het jeugdplan “fine tunen”.