Partyboerderij De IJsselhoeve in Doesburg is op 1 juni het startpunt van een bijzondere autotocht. Een vriendengroep binnen de Fiat 500 Club Nederland, genaamd RAD (Rotterdam Amersfoort Didam, red.), houdt op die dag de toerrit De Smokkelroute. Vanaf De IJsselhoeve in het buitengebied ten noorden van Doesburg vertrekken op 1 juni ruim 90 oude Fiat 500’s richting Tolkamer. Van daaruit gaat de tocht verder richting het grensgebied bij Elten om vervolgens weer koers te zetten richting Doesburg.

 

Tijdens de rit wordt er ‘gesmokkeld’. Deelnemers krijgen tijdens de rit smokkelwaar aangeboden die zij de grens over moeten smokkelen. Bij de oude grens van Babberich worden de deelnemers gecontroleerd en moeten zij hun clubpaspoort tonen.

 

De deelnemers van de autotocht worden op 1 juni tussen 10.00 en 10.30 uur verwacht bij De IJsselhoeve. Iedereen is vrij om te komen kijken naar de start. Deelnemers worden rond 15.30 uur terugverwacht bij De IJsselhoeve. Een groot deel van de deelnemers verblijft op camping IJsselstrand.

 

Op dit moment hebben we 90 inschrijvingen, zo laat de organisatie weten. Dat houdt in 90 autootjes. Dit zijn allen oude Fiat 500’s. Of auto’s die gebaseerd zijn op de Fiat 500. Denk aan Autobianchi’s, Vignale’s, Giardiniera’s.

 

Fiat 500